Wednesday, October 27, 2010

STRESS + PENAT

saba je aku

last week, dlm ari sabtu tu saya n mak nak cari org utk betulkan bilik air..
tank dah bocor plus ceiling pun dah berlubang sbb air dari tank tu asik menitik..
so kitorg pun tanye la org, sape yg bleh betulkan bilik air tu..
n ada 1 person ni recommed 1 wak ni..
kitorg mmg x kenal pun, tp klu org dah recommed mesti la keje dia ok kan?
klu kita nak recommend kat org pun kita bagi calon yg bagus2 jgak, betul x?
so, my mum pun call la this wak n dia dtg tgk2..
kitorg suro dia tampal tank tu tp dia cadangkn instead of just tampal, baik tuka ganti baru. dia bleh dapat tank lg besar for 100 plus dia punya upah 50..
so after nego, sume sekali dia mintak 200 sekali dgn betulkn ceiling..
saya suro dia tuka 4 kpg ceiling kat bilik air tu plus 1 kpg ceiling dlm bilik adik saya sbb ari tu ada kucing jatuh..
so, hari ahad wak tu dtg la bawak tank baru sekali dgn barag2 dia..
sekali dia ckp tank tu x muat plak sbb tersangkut kat atap..
the best part dia suro kitorg amik jgak tank tu..
padahal dia yg cadangkn..
fine, mmg la kitorg setuju tp klu dah x muat buat ape kitorg nak amik tank tu? nak buat tadah air ujan? nak buat kolam renang?
ko yg cadangkn pastu x muat kitorg plak kena tanggung..
then atas masuk campur salah sorg jiran kitorg, dia ckp kitorg bayar 50 je tank tu tp tank tu dia amik.. apakahhh???
abis cete tu, dia tampal tank yg bocor tu then betul2kn ceiling..
saya dah x tgk sbb nak g tgk wayang..
tp then my mum text me ckp x puas hati dgn keje wak tu..
balik tu saya pun tgk la bilik air tu..
owh, ceiling dia tuka sekeping je. ada lg yg berlubang dia x tuka pun..
the best part dia bleh cover x tuka ceiling tu dgn cat sume ceiling sekali dgn dinding bilik air kitorg (ceiling sblm ni kaler oren, dinding hijau)
nak lg best, dia cat compang camping (bm hancus) mcm lahanat je..
yg kitorg bengang, kitorg x suro pun dia cat sume bagai..
motif dia cat sbb nak cover ceiling yg dia x cat tu.. ko ingat kitorg x bleh cam ceiling baru dgn lama?
pastu katu2 kat tepi ceiling tu pun dia paku senget benget..
ntah2 kayu tu pun kat ceruk mana dia jumpa..
then ceiling kat dlm bilik adik sy pun dia x betulkn, just letak je ceiling baru tu kat atas ceiling yg berlubang tu.. mmg bengang..
then malam tu sambil mandi sambil sy sumpah seranah wak tu.. peduli la..
yg paling best lepas tu my mum jumpa resit dia beli brg..
sume sekali dia beli 23 hengget berape sen ntah then claim kat kitorg smp 150..
xkan upah ko mahal sgt tolak ng duit barabg tu?
mmg mcm lahanat.. naik darah tinggi malam tu..
then my mum bgtau la kat org yg recommend tu, sekali dia bleh cakap 'owh, wak tu mmg buat keje x kemas'.. apakahhhh??? klu dia buat keje x semenggah buat pe ko recommend? pastu bleh plak balas camtu tanpa rase bersalah.. naik darah tinggi lg sekali (^______^)

sekian, tu je luahan rasa utk peristiwa ari ahad.

apakah??

hi hi hi (^_~)
dah lama sudah x update blog ni
takde cete nak cete
mood pun takde

momentum utk keje pun dah turun
need to find a new job
hopefully i can get new job by next year
too tired wt this kind of job
buat keje banyak tp apa pun x dapat
nanti renew contract pun xde bonus
increment pun 5% je
ok mmg la bersyukur dr x dapat ape
skrg ni pun working environment dah x best
then org atas2 sume g meeting smp ke langkawi
org bawah2 dok jaga ofis
pdhal meetingnye berapa lama sgt
yg lebih gi berjalan
org gaji byk bleh g jalan2
org gaji sikit dok jela kat ofis
then klu org atas2 buat salah buat x nampak je
org bawah2 salah mesti kena bambu pdhal arahan dia jgak yg kita buat
i'm very UPSET with this kind of situation!!!

Friday, October 1, 2010

DiGi iPhone 4 Life

Last task (^_~)

Upload picture wt iPhone frame.. so, here it is =)



Pls pls give me iPhone (^_____^)

Thursday, September 30, 2010

DiGi iPhone 4 Real

Task no.3!!

Ok, seperti yang kita tau DIGI menawarkan promosi dgn menawarkan beberapa plan utk sesapa yg nak menggunakan iphone 4 ni. so kita bleh la pilih plan yg sesuai dgn budget dan jugak mengikut keperluan kita. promosi ni berlangsung selama 24 bulan ye, so after that baru bil dikira dlm normal rate.



Kesemua plan tersebut adalah iDigi88, iDiGi138 dan iDiGi238. so, pilih2 mana yang mau =) byk keistimewaan bagi setiap plan ni spt free sms, mms dan voicemail. pastu rate utk call pun rendah.. lagi murah klu kita call 6 no. friend n family yg kita daftarkan. jimat sgt2 kat situ. so, if nak tau lebih lanjut bleh klik kat sini eh =)

Monday, September 27, 2010

DiGi iPhone 4 Play

ok, let's move to the 2nd task! utk task kedua ni kita kena terangkan apa aplikasi kegemaran kita yg terdapat dalam iphone 4 ni. utk yang x penah tgk iphone 4 in real bleh la view aplication yg ada kat sini!

banyak sebenarnya aplication yang ada dalam iphone ni. antara yg best ialah Application for Cooks.. haa ni sesuai sgt utk org pmpn yg jarang sgt ke dapur. mana la tau klu tiba2 ada org dtg x sempat nak search dlm internet cari recipe, klik je kat application dalam iphone ni. nak apa, just name it! dari recipe from pak jamie oliver sampai la ke auntie martha stewart tu. then, banyak jugak recipe2 masakan dr top chef, famous restaurant n buku masakan yang dapat bagi idea utk kita masak apa nanti =)



ar, lagi satu yg macam best Application for Moms and Dads.. serius best je tgk.. zaman kite kecik2 dulu mana la nak dapat benda2 ni sume. dulu kalau nak tido, mak kita dok baca buku cete yg setebal alam tu konon nak buat bed time story. sekarang ni x payah dah sume tu, cuma guna Bumblebee Touchbook kita bleh story kat budak2. bukan je senang tp amatlah menarik sbb ada gmbr sume. silap2 budak2 pun x jadi tido huahuahua :p



banyak lg application for moms n dads yg menarik mcm Babyphone, iWritewords and Elmo's Monster Maker. nak tau lebih lanjut sila lah view sendiri eh =)

Sunday, September 26, 2010

DiGi iPhone 4 Me

isy, org lain dah ramai tulis pasal iPhone 4 ni tp saya baru terhegeh2 nak tulis.. nak buat camne, baru je check email..huhu..takpe, ada rezeki ada la kan (^_^)




ok, let's start.. semua org tau sekarang ni Apple dah keluarkan product they all yang terbaru - iPhone 4. n semua org mesti excited nak dapatkan iPhone ni kan (termasuklah tuan punya blog ni)..if nak beli sendiri mmg x mampu, so kita try je masuk contest ni =)isy kalau dapat memang x tukar yang lain dah. siap jadi kesayangan n akan dibelai elok2 :p

ok, saya nak sgt iphone 4 ni sebab:

1) yg plg teruja sbb iphone 4 ni ada byk features yg xde pada smart phone lain. plg best ada kamera depan belakang yg bolehkan kita fokus benda2 yg ada kat sekeliling kita.




2)size memory yg sgt besar tanpa menggunakan memory card. ok, kita boleh pilih samada nak memory 16G or 32G. so, bayangkan la betapa byknye benda kita boleh install n simpan kat dalam tu =)

3) iphone 4 jugak tahan lasak which means x mudah calar sbb diperbuat drpd alloy yg 5 kali lebih tahan dari stainless steel biasa. jadi, utk org yg kasar2 xreti nak jaga brg sgt tu mmg sesuai sgt la pakai iphone 4 ni.



4) iphone 4 bleh buat video call yg dipanggil Face Time. ciri2 ni takde kat iphone yg lain eh kawan2. so, ni salah satu kelebihan iphone 4 n kita bleh bervideo call dgn sape2 shj x kira kat mana kita berada tp mestila kat ada tempat yg ada wireless. so, dah xpayah nak rindu-rinduan lg lah eh bila dah guna iphone 4 ni =)



5) nipis n ringan (penting ni)

adoi.. klu nak list down byk sgt lagi ciri2 yang menawan hati. so, kalau nak tau dgn lebih lanjut bleh klik kat cni iphone =)

Tuesday, August 17, 2010

6 ramadhan

smlm - 6 ramadhan 1431H bersamaan dgn 16 ogos 2010, adik sepupu saya telah kembali ke rahmatullah.. al-fatihah buat arwah..


arwah meninggal dunia sbb demam denggi, lebih tepat lagi dengue shock syndrome.. virus yg sgt cepat attact organ utama n x smp sehari di hospital arwah menghembuskan nafas terakhir.. sgt x sangka, baru 2 minggu lepas jumpa arwah.. siap gelak2, tlg dia balut hadiah.. tiba2 pagi smlm dia dah xde.. dan plg sedih, saye x sempat jumpa arwah buat kali terakhir.. hanya sempat berbakti pd arwah dhn memandikan jenazahny shj..


semoga arwah ditempatkan di kalangan org yg beriman dan dirahmati Allah.. aminn..

Wednesday, August 4, 2010

mimpi moon

malam td bermimpi..
mimpi saya ada jumpa this one magazine, x ingat tajuk apa..
tp yg penting dlm magazine tu ada pic saya wkt kecik2..
xla kecik sgt, myb 5 or 6 tahun kot..
ni adalah kisah benar eh, sbb masa kecik dulu ada jiran saya dia keje kat magazine, pastu mntk nak amik gmbr saya utk masuk dlm magazine tu..
xtau la plak saya dia tulis pasal apa, tp tu magazine keibubapaan la..
so, sgt teruja dlm mimpi tu sbb dah jumpa blk magazine tu..
siap nak bwak magazine tu pegi ofis tunjuk kat kawan2 :p
bila terjaga dari tido, terus mcm tercari2 magazine tu..
lepas tu hampa bila sedar tu hanya la sekadar mimpi =(



Tuesday, August 3, 2010

inertia n momentum

bukan nak ckp pasal fizik eh..
cuma nak ckp momentum keje kat ofis ni makin menurun dr hari ke hari..
keje banyak tp nak buat pun xde mood..
nak dtg keje pun malas..
apa nak jadi la ni..
semangat dah ilang =(

Thursday, July 29, 2010

sungai dong

have you ever heard about sg. dong? it's my first time to know about that place when i went to raub last sunday.. we (diba n me) went to raub just to accompany my mum.. got some discussion about the pastry class.. not feeling well on that day - a bit fever but i still go there =)

it's our first time act to arrived there.. asking some people until we can arrive safely on the right place.. ok, kite tuka ckp melayu plak :P

kitorg ke raub sbb nanti mak akan buat pastry class kat sana.. so, just tgk2 how the class is conducted by another chef + got some discussion la kot.. participant is about 15 person for that class n there were divided into 4 group so that the chef can monitor how they learn the class.. at the end of their course, they have to demonstrate what they have learned by baking some of the recipe depends on what the get..

best jgak tgk diorg blaja baking.. during my visit (ceh, visit konon) diorg kena blaja buat potato bun and donut.. best tgk macam2 ragam n yg paling x tahan, sambil blaja bleh plak dorg masak utk makan tghari =) n then, mcm2 ragam jgak waktu diorg buat kuih.. kesian pun ada bila one of them ckp x penah tau ada acuan utk buat donut.. sedikit kesian la di situ.. ye la, tmpt dorg nak ke pekan pun jauh.. so, kena ada inisiatif la utk guna benda lain.. if x, x buat donut la dorg kat sana..

then, oleh kerana skrg ni musim durian kitorg pun plan nak beli durian kat dusun slh sorg peserta ni.. kat sini la wujudnya sg. dong tu.. akak tu tinggal kat sana.. akak ni 1 lg hal, ckp xtau bijik butir terus je takde koma ke, nokhtah ke sume cerita jadi 1.. kitorg pun pening.. yg plg pening, tiba2 bleh plak dia tunjuk surat beranak dia kat saya bukti dia tinggal kat sg. dong.. motif? saya pun xtau..

tp kan, yg plg xtahan bila smp kat dusun tu ada 3 bijik je durian.. isy, hangin den.. dah la masuk sikit punya jauh kat ceruk mana ntah, skali dapat 3 bijik durian je.. n bila blk umah tgk 1 durian je yg elok, 2 lg tawaq hebiaq.. saba jela kat nenek yg jual tu.. buah x elok pun nak jual jgak.. 3 biji 10 hinggit.. ingat beli kat dusun murah.. dah la buah x elok, baik beli kat apek cina tepi jalan tu dah tentu2 dorg jual buah elok..

it's his day

i was sleeping last night when suddenly i noticed there is a msg - his grandfather is passed away around 11 p.m last night.. and he and his family is on their way to Kelantan.. and till i blog this story, they still not arrive on their destination.. kl - kelantan took almost 9-10 hours depends on how we drove the car.. so, just pray for them to safely arrived =)

al-fatihah to Tok Ayah..

Thursday, July 22, 2010

ice cream coklat yang sedap

owh..hati mcm xbest je.. td meeting dgn HR.. myb contract sy x renew nanti.. or, klu renew pun myb kena downgraded jadi receptionist.. sape mau??? saba je dorg ni suka suki nak campak org kat mana2.. camtu baik blaja smp spm je x payah blaja tinggi2.. herm..

so, saya sgt takde mood skrg.. tp kena blk lmbt sbb kena tunggu ayah sy.. so, sy mau lepak di bilik tv sahaja.. adios (^_~)

Wednesday, July 21, 2010

mawar merah berduri

entry takde kena mengena dgn tajuk eh.. so, jgn tertipu :p
keje sgt byk ari ni tp curi masa kejap dgn tulis blog.. berpibar mata asik ngadap pc.. eh, tp bkn ke tulis blog pun kena ngadap pc?? apa2 jela =) owh, semalam kan saya amik half day, pagi ni dtg keje tgk penuh meja dgn segala claim n invoices.. saba je dorg ni, cuba la letak elok2 skit..
nak cerita pasal smlm.. smlm amik half day utk ke suruhanjaya sumpah, nak cop dokumen.. at first, nak pegi cawangan kat shah alam.. skali cik nani oegi bank n tanye org kat situ rupany kat area ofis sy pun ada tmpt suruhanjaya sumpah tu.. so, selamat xpayah pegi shah alam klu x for sure lah jam pegi waktu2 lunch camtu.. so, amik cop amat la kejap org tu x suro angkat sumpah pun =)
then, terus pegi kl beli brg skit.. cik nano blanja baju kaftan.. thank you lenkali bleh belanja lg..
abis shopping terus gi lunch kat tmpt ikan bakar dkt dgn masjid negara tu.. xsure la plak apa ke nama dia.. mkn nasi, ikan keli bakar n rebung + perut masak lemak.. sgt best tp smp ke mlm tangan bau air asam.. air asam dia xla sedap sgt sbb sy rasa mcm terkebih bawang je.. mak buat lg sedap.. owh, mak masak mmg sedap even telor dadar grg pun sedap =)
then, off to umah kwn mak kat kota damansara.. die baru lepas bersalin.. dapat anak lelaki, kecik n comel je.. so, tunggu la dorg berchit-chatting, minum2 kejap then terus blk umah.. smp umah dekat pukol 5 jgak n ujan pun dah turun renyai2..
owh, mlm td sy tdo sgtlah awal.. belum pkol 9 dah tdo gara2 baca novel yg x best + lambat sgt pkol 9.30 nak tgk isabella.. mak kejut pun buat xtau je.. pkol 10 camtu baru terjaga.. dapat la tgk isabella stgh jam, then proceed to laila asyikin stgh jam n desperate housewife stgh jam.. then baca novel kejap dlm pkol 12 terus tdo..

Tuesday, July 20, 2010

1/2 or full?

owh..lupa nak update ari ni saya keje half day je.. sgt best =) tengahari nanti mak n cik nani akan dtg fetch me at office.. ada benda nak kena settle kat shah alam..

skrg ni sgt bosan dok kat umah.. mcm takde benda nak kena buat je.. hidup ni pun mcm kosong je.. pkol 10 dah tdo, tgh2 malam plak mesti akan terjaga sbb mcm dah terlebih tdo pastu mula la pk penatnya asik tdo tp takde benda nak buat tgh2 malam so akan paksa diri tdo blk.. asik terjaga smp pk lambatny waktu berlalu.. penat plak asik terjaga dari tdo.. tp seriously terasa bosanny hidup ni.. asik bbuat benda yg routine je.. i need some refreshment!!

pasal keje 1 hal plak.. owh, cepat la dapat keje lain tp camne nak dapat klu ko x apply???
bosannye keje kat cni, budak takde kelulusan pun bleh buat.. buat penat je blaja smp dpt degree tp buat keje ala2 je.. ni klu renew contract pun takde bonus, takde increment dah.. hampeh btl..
kena tekad cari keje lain, try the new environment..chaiyok!!

pagi yang sejuk

waduh2.. sudah lama tidak update ini blog.. bukan takde cerita tp xde mood nak update :P
so, nak cerita secara rawak jela utk entry kali ni..

first story, dah 2 minggu berturut2 kitorg g umah pakcik kat slyg.. 2 minggu lepas pegi sbb anak dia bertunang, so kitorg ikut rombongan sekali.. owh, at first mmg saye x pegi pun sbb dorg ckp yg gi umah kenduri tu hanya org tua2 je sbb nak merisik je pun.. so, bgn tdo pagi tu pun mak dah nak kuar. tp tghari tu makcik call la plak suro dtg, siap sepupu sy dtg amik plak.. so, bersiap la sy n adik nak pg umah pakcik tu.. sepupu dth skali kitorg terus shoot pegi subang sbb dah lmbt. ingatkn kitorg just lepak kat umah pakcik je, rupany kena pegi ikut rombongan merisik tu sekali.. so, majlis adalah sgt ringkas then ada mkn2 skit, snap2 gmbr terus balik umah pakcik kat selayang.. then, ada discussion sikit la pasal kenduri.. x lama lg, bln 11 dah langsung.. owh, bakal kakak sepupu sgt lawa n lembut je orgnye =)

then, sabtu lepas pegi jugak sbb makngah order cheese tart.. so, kena la anta. lepak dlm setengah jam je then kitorg pegi selayang mall plak pusing2 cuci mata.. yang terbatu sabtu minggu ni pun kitorg kena pegi umah pakngah jgak sbb dia nak buat kenduri arwah.. so, kena pegi awal skit sbb masak sendiri.. kenduri start sebelah malam..owh, mesti penat nanti tp best berkumpul dgn saudara mara =)

Wednesday, July 7, 2010

haisyy.....

saya rindu kamu sangat2!!

Saturday, June 26, 2010

cerita hari sabtu


huwaaaaaa.. jeles giler tgk my sisters dapat jumpa fahrin.. sobs sobs..

Tuesday, June 22, 2010

interview

not me ya, but it's for him =)

GOOD LUCK for ur interview dear!
chayo2!!

Monday, June 21, 2010

quick updates

saturday - 12th june

went back to our hometown.. our hometown? ok fine.. it's act my dad's hometown.. got wedding to attend there.. act the wedding is on sunday, but everyone has got their own activity so we suggest to go back on saturday.. mesti la kena jenguk muka kan kang org ckp apa plak.. ni pun nasib baik kitorg blk jgak tau, bg short notice lg.. just imagine they all bgtau 1 week b4 the kenduri.. mmg x dapat lah kan.. me n gff also planned our day for almost 1 month, then xkan senang2 nak cancel for this thing rite? btw ok jgak la blk kampung ari tu, berkumpul ramai2 dah lama xjumpa.. but, Q yg nak dielakkan adalah - 'mana mak' n 'mana abah'.. hailaaaaaa..

sunday - 13th june

went out wt my gff at matrix dulu.. owh, miss them so much.. i am the latest person to be there.. sobs sobs.. byk benda xsempat nak catch up with them since they arrived there at 11, n i only managed to get there by 3.30 - 15 min b4 movie started.. frustrated tp nak buat camne kan.. nasib bleh jumpa dorg gak.. watching karate kid - superb!! after movie, teman one of them to buy handbag - guess ok! then they send me to KTM subang..

16th june

got training at palm garden putrajaya.. it's for team building act.. am very tired wt the activities + so many thing happened but i really enjoy it walaupun x sepenuhnye la kan coz sumthing keep bother my mind all the time. am going there wt kak linda n going back wt kak maria. she willing to sent me straight to mu house.. owh, really need it. thank you so much to both of you - kak maria n kak aisha whose willing to accompany her =)

the activity mmg mcm gila.. banyak kena berlari2an..sgt penat + pancit but my group win almost all the game =) at first mcm xbest jgak sbb group member mcm xbest je.. but, after that ok la =) all the activity finished at 6++, went for asar praying n having dinner. off at 7 p.m.
owh, jalan jammed gila + sgt penat + dah weng smp jalan nak balik umah pun mcm dah confuse.. hehe..

saturday - 19th june

got bbq that night.. sbnrny bukan buat pe sgt pun.. just bakar2 ikan, ayam n kerang.. yg jadi mangsa bakar adalah abg n his friend. sape suro kau bawak kawan kan, mmg kena suro la..haha.. so, i just chatting wt my fren - kiena yg kebetulan dtg anta kain yg mak kirim.. sgt murah itu kain dia beli kat bandung, klu kat sini beratus wehh.. then i pun dapat sehelai kain cotton - pink lg.. so sweet!! thanks yunk =) next trip kita ke bandung sama2 eh..

Friday, June 11, 2010

schedule minggu ini =)

wah, dah lama x tulis blog.. sbnrnye xtau nak update apa + busy giler dgn keje kat ofis.. blk malam dah letih plak nak online.. dgn masalah yg xabis2, mmg pressure je kepala ni.. try not to think anything, but there is still mcm ada batu besar yg hempap kepala ni.. dah xbleh let go.. yg sakitny diri sendiri jgak sbb dah xtau nak buat apa.. BOSAN!!

owh, lari tajuk :p


ok2..minggu ni mmg penuh activity so hope bleh release tension skit.. bsok kena balik kmpg sbb my cousin nak kawen.. act majlis hari ahad, tp sbb dorg inform 'awal' sgt so sume org dah ada plan msg2.. even bsok nak blk kmpg pun xcukup korum.. xkesah la, dah biase mcm ni since a few years ago.. so, bsok akan blk kmpg dgn family my sister.. ada jgak geng dari kena wakil sorg2 kan?

then, sunday is girl's day out!! wah, xsaba nak jumpe dgn my 'girlfriends'.. jgn salah annggap eh, sume tu my best fren waktu kat matrix dulu.. bayangkn kitorg abis tahun 2005, since then xpenah jumpe lg.. so, ahad ni la kami nak jejak kasih.. hopefully everything went well on that day =)

ahad jgak birthday my best fren - kiena. nak jumpe dia jgak, but dia ke perak attend her friend's wedd.. so, another day la we all meet up..owh, dah lama x lepaking dgn kamu - rindu!

will be update soon for the next story.. till we meet again..
see u when i see u (^_^)

xde tajuk

to be or not to be - that's the QUESTION!!

Tuesday, June 1, 2010

stress!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

owh..saya sgt stress sejak 2 menjak ni.. pagi2 dtg ofis dah ada benda yg buat diri ni stress smp takde mood.. tension smp ke petang.. n kdg rase diri ini perlukn ubat anti stress..serious.. xbleh dgr je pasal 1 benda ni mesti automatic terus rasa stress.. myb sbb benda ni dah lama, smp diri pun dah xbleh nak terima dah.. end up diri sendiri yg susah..

tadi search cara2 nak relieve stress:

1) breath
- owh, ni bkn tarik nafas dah ni. smp dah tahap mengeluh je.. nasib kat cubical
ni org takde sgt.. kalo x mesti pelik apasal la bdk ni asik mengeluh je mcm
hutang byk sgt je (^_~)

2) communicate
- dah try communicate tp stress tu mcm xnak kuar abis.. myb sbb xlepas abis kot.
still simpan sikit utk diri sendiri. inilah mslh besar saya, susah nak meluahkn!

3) laugh
- klu takde benda lawak xkan tiba2 nak gelak plak kan?? kdg baca mjlh ujang tu
pun xbleh nak gelak.. critical dah ke?

4) get fit
- ni benda plg malas nak buat - exercise! tp klu marathon window shopping takpe :p

5) be organize
- apekah yg nak diorganizekan?

6) sooth the sense
- owh, ni ala2 romantik pasang lilin sume tu. rase bleh jalan kejap tp nak kena
beli candle la plak. tgk nanti camne coz perfume die dah de kat umah. tggl
candle holder n the candle itself.

7) be aware of ur choice; u always have a choice

8) learn to say no
- huwaa.. xlarat dah nak say NO!! big NO pls!

9) learn how to delegate
- serahkn apekah??

10) be thankful
- 'tersangat' la bersyukur

11) If you need to apologize to someone, and it will not make the situation worse,
find a way to do so

12) do nothing
- haa yg ni mmg saye selalu buat. mls nak pk tp mslhny otak saye ni dh takde
space lg. xbleh nak empty la plak.

13) listen to music
- kdg2 dgr jgak lagu tp bila dah lama dgr rase mcm memekak je la plak lagu2 ni
sume. abih camno??

adoi la.. nak buat apa ni? patutkah saye gi jumpa cauncelor?
konon je.. huhu

credit: wikihow.com

Monday, May 31, 2010

hmm

waduh2.. pagi2 sudah bikin tensi!!

Thursday, May 27, 2010

konon..

aku masih di sini
menghadap layar
skrin bisu
lelah
lesu
menahan bicara
membuka mata
melayan minda
meladeni gelodak jiwa
masih keliru
ahh..aku tak tahu
sungguh
aku tak mampu
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ahh.. aku x mampu nak abiskn bendalah ni
lenkali ada mood baru smbg :p

Tuesday, May 25, 2010

jpj test.. again!

hari ni saye happy skit sbb dah lulus test jpj.. alhamdulillah, xpayah nak repeat2 lg =) saye dapat sesi 3 which is tengahari buta.. panas giler, merah muka tggu nak smp turn.. nervous jgn cete la..takut kena repeat lg..

dlm pkol 3 my turn smp.. owh, dpt kete yg mcm xelok sgt sbb b4 my turn ada sorg girl ni pakai kete tu, tp dia failed bukit sbb kete die xmau turun kot, pastu dah try 2ndtime die reverse ke blkg plak.. so tester tu amik kete tu n park kat tmpt test.. so, saye la yg kena amik kete tu sbb wkt tu my turn amik kete..

smp my turn, jpj suro naik.. sayepun naik la dgn berhati2.. takut la kan nanti x smp line or terlebih line lg.. skali berenti betul2 kat tgh n jpj tu dah bagi green light suro turun.. tp, bila nak turun tu handbreak tu keta giler la plak.. xmau turun2.. saye dah cuak takut kete reverse keblkg je.. but it was a miracle i thought bcoz tiba2 je kete tu b'gerak ke depan without i turunkn lg dia punya handbreak.. i pun no idea la kan if kete mmg bleh b''gerak eventhought handbreak xturun lg.. so, bila kete dah gerak i pun control the car jela n then berenti pg sign kat jpj.. mcm blur jgak how it happened tp syukur la kan =)

then, smbg test buat parking n 3 pointer.. nasib baik takde prob time tu.. it was a nice feeling bila dah lulus test.. hehe..

Saturday, May 22, 2010

driving class

owh..dah lame xupdate.. penat penat penat.. brape byk penat da.. tp serious penat giler ni.. pagi td bgn dlm 6.40 then bersiap nak gi blaja driving..re-test ari selasa ni.. mintak2 sume ok.. td waktu blaja pun ok je..tp mmg selalu camtu pun..wkt blaja ok, time test ada je benda yg xkena.. saba je..hangus duit byr nak amik test.. if x bleh buat shopping.. padan muka pd diri sendiri (^_~)

Tuesday, May 11, 2010

test jpj

akhirnya hari yg ditunggu2 pun tiba.. pergh, penuh debaran.. nasib dpt sesi petang, xpayah nak kena bgn awal2.. so dlm pkol 10 tu gerak pegi driving school kat country homes tu.. dlm pkol 10.30 auntie tu dtg, bleh plak dia suro kitorg naik ktm ke kepong..smp kepong nanti ada org amik..alahai..nasib gi ktm rawang tu dia hantar.. ape lg, rombongan cik kiah la kitorg ber7 ke kepong tu.. smp kepong kena pagi driving school sane plak, bagi ic n lesen sume.. dlm 12+ baru gerak ke tmpt jpj kat gombak tu..

smp sana, duduk2 kejap pastu ada taklimat skit pasal test tu.. pastu beratur amik giliran.. saya dpt no 4..huhu..cuak gile start awal2..kitorg kena buat bukit dulu plak tu..pegi la kitorg kat tmpt ready utk bukit..dpt kete no2..kete tu dorg parked senget la plak sbb dorg guna buat pegi rehat...dah naik kete check handbreak sume ok..sekali kete tu mati xmau hidup plak..nasib ada org kat situ, dia check enjin baru bleh start.. standby dlm kete, skali tgk member yg dtg sekali failed..kena tinggal kete kat atas bukit tu..

bila tiba my turn, naik la bukit tu..sekali berenti xsampai line la plak..2nd time try terlebih line plak..adoi..frust giler..encik jpj tu pun xbleh nak tlg dah sbb lebih 50% dr line tu..ape lg, turun kete gi sign kat encik tu terus pegi kat tmpt test on the road plak..

duduk la tunggu turn..skali no saye dipanggil.. tunggu kete dtg..skali, alamak..org jpj tu muka serius giler..adoi..nasib la..bawak jela, redha..dah la nervous n confius xtau nak guna gear berapa..sekali enjin mati plak wkt berenti..3rd trial baru kete jalan ok..dlm hati dah konfius, aku ni failed ke x ni..org jpj tu pun diam je..so dia x ckp pe2, patik pun redah jela jalan tu..

huhu..tp jpj tu mmg la, org tanye sln pun dia wat bodo je..tebsion gue..dah la tgh konfius failed ke x, dia plak buat reaction camtu..bawak jela balik smp tmpt test tu..smp sana dpt kertas test tu nasib dia bagi lulus.. teme kasih encik bagi saya lulus =) walaupun encik ckp 2 patah je dgn saya; 'jalan 1' n 'sign sini'.. owh, saya amat menghargai encik bagi saye lulus walaupun enjin keteku mati 2 kali =)

selesai sume, kitorg pun blk umah..nasib baik kali ni blk dihantar smp dpn umah..xpayah naik ktm lg =) owh, bila la nak repeat test ni..duit lg 150..huwaa..
mak, sila bagi loan kat saye (^_~)

Wednesday, April 21, 2010

lesen kete

hi semua =)

oleh kerana hari ni x banyak keje sgt, so i nak cete pasal pengalaman blaja kete.. ye, saye takde lesen kete lg.. lesen moto je ade, tu pun moto dah hangus terbakar..

first class
sesi saye blaja kete adlh pada pkol 3.. panas siot..tp terpaksa ku redahi jgak demi nak blaja kete..huhu.. perasaan malas giler tu mmg ada tp terpaksa la kan.. so, uncle tu amik depan umah n bawak gi 1 tmpt kat batu arang.. kwsn tu mmg tmpt blaja kete la kot sbb siap ada bukit bagai..

at first, blaja pasal apa perlu buat bila nak wat test memandu..
so, uncle tu ckp:
i) adjust kerusi
ii) adjust cermin atas n tepi
iii) check signal, wiper n lampu pe ntah lg 1
iv) check gear tu dlm keadaan free or x
v) pakai seat belt

then, blaja pasal gear.. owh, naik lenguh tanganku main dgn gear tu.. pastu blaja reverse n guna gear 1.. pastu dpt bawak kete blk umah..hehe.. buat 1 round tasik puteri tu b4 blk umah.. excited jgak la (^_^)

bila dah blaja kete baru la saye tau nak reverse n guna gear 1 xpayah tekan minyak kete dah bleh jalan.. tp uncle tu ckp utk kancil je camtu.. sdkt konfius di situ (^__^)


second class
owh..second class hanya pegi jalan2.. round tasik puteri, then kena lalu jalan bengkang bengkok ala bukit putus di batu arang, then terus mengghala ke emerald n country homes. lastly pulang ke rumah.. sgt penat smp x sempat nak minum bekal air yg dibawa.. comel je tulis bekal air (^_^)

third class
third class kena bawak kete dr umah gi ke batu arang..then kena blaja nak buat parking.. owh, byk kali kena mara dgn itu uncle sbb x hafal berapa kali nak pusing, kanan or kiri..huhu.. oh, tapi skrg saye dah hafal tau.. baik tulis kat cni, bleh jadikn rujukan klu terlupa nanti :p

-reversekn kete smp nampak besi kat cermin sisi kiri blkg
-pusing stereng ke kiri 2x smp nampak besi kat cermin sisi kanan blkg
-pusing kanan 2x, then reverse smp tayar blkg kena line kuning
-pusing kanan 2x, then reverse smp tayar dpn kena line kuning
-pusing kiri smp abis, masuk gear 1 then luruskn kete
- free gear, angkat handbreak n pusing stereng ke kanan 22 utk luruskn tayar
- angkat tgn ke luar nak bagi sugn kat jpj kita dah siap parking

nak kuar parking:
-pusing streng ke kiri smp abis
-masuk gear reverse n turunkn handbreak. reverse smp tayar dpn kena line kuning
-then pusing kanan smp abis, masuk gear 1 n move smp side mirror belah kiri selari dgn besi
-then pusing kiri 2x n luruskn kete
-free gear, pusing kanan sekali n angkat handbreak

eh, betul ke ar?? konfius jadinye dgn kanan kiri.. pening sudah.. blk nanti nak check kat notes..

Sunday, April 18, 2010

tag

huhu.. takde mood, so layan tag from my sis =)



Copy tajuk entry “sepuluh” dan paste di post anda. Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya

[1] Siapakah diri anda di rumah?
- anak pmpn yg malas nak masak kat umah.. kuang3
- oh, kakak n makcik yg garang pun iye jgak :p

[2] Siapakah diri anda disamping rakan?
- tukang dengar cete smp cete dah berpuluh kali diulang dengar pun daku terpaksa
dengar jgak
- rase mcm terlalu jaga hati kwn je, tp hati kite takde sape nak jaga..huhu

[3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
- nak beli henset
- nak laptop baru..kuang3
- skinny jeans
- kasut adidas
- ape lg eh..oh, lesen kete kot.. coming soon =)


[4] Siapakah nama pasangan anda?
Mohd Zafran Mohd Din

[5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
- sabar je dgn saye =)
- senyuman
- romantik kot..haha
- serius gak kdg2
- suka layankn saye

6] Bila tarikh anda couple?
takde tarikh rasmi.. mula rapat since july 2005

[7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
isy.. xleh diuar2kan.. nonono =0

[8] Lagu tema cinta anda?
lagu hindustan tu.. abc dr filem hum sath sath hein (^_^)

[9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
jgn jeles sgt..hehe..

[10] Tag 10 rakan ada yang lain
owh.. sape2 yg nak buat silakn jela eh =)

sedih

huwaaaaaaa.. sedihnye x dapat interview cikgu kpli tu.. huhuhu..

sekian.

Monday, April 12, 2010

10 april

saturday= ladies day out.. my mum, my sis - awa n me.. just 3 of us..my younger sis, diba decided not to follow us bcoz of the internet..yup, my home just got streamyx + wireless spot..so, she took this opportunity to online alone at home without no one disturbing her..hehe.. so, we r happy to went out just 3 of us only..

at the first time, we decided to go to selayang mall.. my mum want to do a facial wt a free coupon.. but it was so unlucky day for my mum, bcoz we just noticed that there is a cost for the facial n we just noticed that thing once we arrived at the mall.. so,we decided to go to jj kepong.. got the voucher so i decided to buy a new shoes.. but unfortunately, there is no size for me for that shoes.. upset n no mood already =)

so, we decided to take our lunch first..went to secret recipe.. my mum took tomyum while awa n me took rice wt black paper grilled chicken for our lunch..after lunch, went to watson n buy some stuff b4 decided to go home.. but then, we went to avon rawang to buy my foundation =)

owh, forgot to mentioned.. we also went to parkson rawang just to take a look at my brother..he was working there =)

F1

last 8 april, saye n mak berpeluang tgk F1 kat sepang..free ticket..thanks to my sis for the ticket =)act this was a last minute plan.. my plan on that day act is to attend my bf's cousin wedding.. but, this is a great opportunity for me to experience the F1 race.. so, i decided to go there wt my mum.. ok, got conflicts there =(

so, at the morning we parked the car behind the DBKL building..saved cost for the parking fee (^_^).. then, we went to Karnival Usahanita at Dataran Merdeka.. not too may people there, myb too early bcoz we arrived there at 9.30a.m myb.. forgot already..hehe.. take a look at the booth n managed to open account wt Tabung Haji =)
at least i have a saving there..

ohoh..penat plak nak speaking di kala hati x tentu ni..so, smbg bm jela eh.. abis ronda2 booth tu, kitorg t'serempak dgn cik nani, my mum's friens wt her husband n daughter; ariani - very cute girl..then, beli nasi lemak comel n breakfast kat sane b'same air bandung..owh, air bandung sgt tawar mcm x letak gula langsung..then, smbg2 ronda2 booth sblm decide to take lrt from bandaraya-kl sentral.. kena pg kl sentral sbb kitorg dpt naik erl for free to watch the F1..hebat x? hehe..

di kl sentral smpt ronda2 around the booth..owh, sgt berkenan dekat 1 cincin ni..very simple n sweet teringat2 smp ari ni..menyesal plak x beli..dlm pkol 12+ kot kami naik erl..sgt ramai omputih dlm tu ok..sume nak pg tgk F1 kot..n yang plg annoying ade 1 group from indo ni sgt la bising + memekak mcm dorg je yg ada dlm erl tu..sgt sakit hati sbb dorg sembang kuat giler..saba shj..rupany mereka juga mahu pg tgk F1.. dlm hati doa jgn la kitorg duduk dekat2 ng dorg nanti.huahuahua..

smp di klia, kitorg naik bas plak utk ke sepang circuit tu..owh, dlm bas kitorg je yg melayu kat situ =) bas ni terus anta smp pintu gerbang..cuaca sgt panas + manusia b'mcm gelagat..kitorg pun terus menuju ke tower north smp berenti amik2 gmbr brg sekeping dua..cuaca sgt la xtahan n plg xtahan ada plak mat n minah saleh berjemur kat situ..owh, makanan sgt la mahal di sana.. nasib baik kitorg dah beli 4 botol air + roti + cendawan grg 2 bungkus..

mari kite review antara harga mknan kat sane:

sate 8 cucuk = 20 hinggit ok!
air tebu botol kecik = rm5.50 kot
soft drink n mineral water = rm5
eskem cornetto = rm5

dkt pkol 2 jgak kitorg smp kat tower tu..budget pkol 2 start sekali rupany pkol 4 baru start..huhu..dah la panas nasib baik dpt tmpt duduk bwh bumbung.. so, kitorg lepak jela kat situ smbl amik2 gmbr, tgk dorg test kete dulu, n ade plak perarakan awek2 bwak bendera.. dlm pkol 4 start n dlm pkol 4.30 kitorg decide nak mem'bleh'kn diri..so, kitorg sempat la tgk the race from other side of tower n then went to the booth - round2 n amik gmbr di situ..pastu amik bas - erl - lrt smp msjd jamek..kat msjd jamek kitorg beli buah mangga n then terus blk umah..sgt penat smp xlarat nak pegi keje keesokan harinye..

owh, gmbr dlm camera x sempat nak upload lg.

hati libang libu

hari ni btl2 takde mood..sejak mlm td lg.. nasib x banyak keje sgt ari ni n bsok cuti..plus org kat ofis pun ada 4 org je kat bhgn aku..

erm..patut la sejak dr last week byk kali x sedap hati..rupany akan jadi 'sesuatu'.. xsure lg apa keputusan dia..kita tunggu n lihat je..xmau dah ckp ape2 lg..

so, hari ni akan try siapkn entry2 yg tergendala dr mggu lepas..owh, lupa plak..hari ni xbleh lg check result for interview KPLI.. ditunda pada hari rabu nanti.. moga2 ada good news utk aku..

Wednesday, April 7, 2010

alice in wonderland



nak update cete dah basi..hehe..yup, gi tgk alice in wonderland kat jj kepong..kejadian berlaku pada 28 mar yg lepas..2 minggu lbh dah.. yg best tu siap tapau kfc bwak msk tgk movie.. it is b'coz we all dok kat couple seat blkg skali.. so line is so clear nak buat camtu..hehe..jgn tiru aksi ini okeh!

overall cete ni ok la..xde la best sgt myb sbb xtgk guna 3d glasses tu kot..plus mcm kejap je cete tu..tgk2 dah abis..hehe..

Friday, April 2, 2010

al fatihah



pelawak terkenal, din beramboi telah kembali ke rahmatullah tgh malam td - around 12.30 a.m.. al fatihah utk arwah n takziah utk keluarga arwah.. 1 kehilangan besar dlm industri hiburan krn arwah seorg pelawak yg baik..sgt suka tgk aksi beliau dlm spontan.. no more words to describe him.. semoga roh beliau dicucuri rahmat n dipermudahkn laluan arwah di sana.. al-fatihah.

Thursday, April 1, 2010

new tag

1. What time did you get up this morning?
5.45 am. =)

2. How do you like you steak?
half cooked I think..

3. What was the last film you saw at the cinema?
alice in wonderland :p

4. What is your favorite TV show?
macam-macam aznil..

5. If you could live anywhere in the world where would it be?
erm..japan myb

6. What did you have for breakfast?
just make nestum =)

7. What is your favorite cuisine?
soto..sedapnye (^_^)

8. What foods do you dislike?
apa ek?

9. Favorite Place to Eat?
x kesah janji sedap =)

10. Favorite dressing?
simple but nice.. preferred jeans

11.What kind of vehicle do you drive?
dulu nouvo..skrg nouvoku dah hangus terbakar..isk isk isk

12. What are your favorite clothes?
jeans + baju kurung :p

13. Where would you visit if you had the chance?
redang island

14. Cup 1/2 empty or 1/2 full?
it just the same rite??

15. Where would you want to retire?
my hometown myb..

16. Favorite time of day?
morning - fresh

17. Where were you born?
Kedah

18. What is your favorite sport to watch?
i don’t like sports.. but myb badminton =)

19. Who do you think will not tag you back?
no one..hahaha

20. Person you expect to tag you back first?
very free people

21. Who are you most curious about their responses to this?
don’t now..myb my sis :p

22. Bird watcher?
??

23. Are you a morning person or a night person?
morning myb

24. Do you have any pets?
nope

25. Any new and exciting news you'd like to share?
nope

26. What did you want to be when you were little?
nurse..

27. What is your best childhood memory?
cannot remember la..myb raya time =)

28. Are you a cat or dog person?
cattie =)

29. Are you married?
single but not available :p

30. Always wear your seat belt?
depends.. if I seat infront, then I will wear :p

31. Been in a car accident?
yup..

32. Any pet peeves?
yup2.. xpayah cete la..hehe

33. Favorite Pizza Toppings?
hawaiian chicken

34. Favorite Flower?
roses

35. Favorite ice cream?
choc

36. Favorite fast food restaurant?
kfc

37. How many times did you fail your driver's test?
once

38. From whom did you get your last email?
facebook – my paksu

39. Which store would you choose to max out your credit card?
lappy store

40. Do anything spontaneous lately?
not really

41. Like your job?
not really

42. Broccoli?
Brocolli is green

43. What was your favorite vacation?
vacation with my family

44. Last person you went out to dinner with?
him

45. What are you listening to right now?
bunyi air terjun mengalir2 kat ofis ni

46. What is your favorite color?
pink + brown

47. How many tattoos do you have?
never

48. What time is it:
8.15 s.m

49. Coffee Drinker?
not really

Tuesday, March 30, 2010

kejadian smlm..

smlm budget org first la yg kuar ofis, sekali bile smp umah rasenye i la org plg last sampai..huhu..cetenye bermula begini..jeng3..dlm pkol 4.30 my sis called ckp nak blk awal..so, around 4.55 i pun turun bawah..blk la kitorg mcm biase siap plan nak gi pasar tani + teruja dpt tgk na o mei..skali nak smp kat tol rawang tgk traffic panjang giler..dah jd 3 lane plak tu n the worst thing is takde movement langsung..kitorg still tunggu but bila dah ade kete yg menghala ke utara, kitorg pun amek keputusan ikut tol bkt beruntung je..

maka bersambung la perjalanan kitorg..sikit punye jauh tol bkt beruntung tu..then, lalu ikut sg.choh pe kejadah sume tu utk menghala ke pekan rawang..skali lg, b4 pekan rawang jam jgak..alahai..kete x b'gerak2..kitorg pun u-turn blk ikut jalan dalam menghala ke rawang perdana n terus ke pekan rawang.. erm, jln ni better skit than b4..tp ari makin gelap, perut dah berdondang sayang, nak t'kucil pun ade jgak..traffic still slow n dpt info yg ade banjir di country homes..ujan lebat giler petang tuh..

so, kitorg pun decide nak lalu ikut kilang cement tembus ke kuang..dlm hati berdoa ade kete yg lalu ikut jln situ tp takde sape plak yg nak lalu..huhu..kitorg pun tekad jela lalu..mak oi, lubang kat jalan tu byk giler + gelap gelita lg..bonggol2 pun xnampak dah, bape kali langgar.. nasib baik nampak kat depan nun ade 1 kete ni..kitorg ape lg sepantas kilat kejar kete dpn..jalan dah la bengkang bengkok kalah jalan kat bukit putus + creepy giler..dlm ati dok bace ayat kursi je..mintak2 xjadi pe2..risau gak sbb tu kwsn kap lam ya nga..buatnye kena tahan naya je..dah la kitorg dua2 pompuan..

then, bile dah smp sg.serai ke pe ntah namenye baru la kete dah byk skit sbb dtg dari arah sg.buloh..wkt ni dah lega skit..tp wkt jln kat kuang, i mcm nampak ade benda terbang dari kanan jln ke kiri..but not sure ape benda kah itu..adekan 'benda' itu or hanya silauan lampu or..? tp i buat bodo je, tegur kang naya je klu betul2 benda tu..kitorg smt smp umah about 9 p.m.. huhu..flat giler..budget nak tgk awan dania, but awan dania xstart lg i yg dah terbang entah ke mana (^_^)

Monday, March 29, 2010

last kiss

aha..saje nak letak lirik ni sbb ade org dah xingat :P

Oh where, oh where, can my baby be?
The Lord took her away from me
She's gone to heaven, so I've got to be good
So I can see my baby when I leave this world

We were out on a date in my daddy's car
We hadn't driven very far
There in the road, straight ahead
A car was stalled, the engine was dead

I couldn't stop, so I swerved to the right
I'll never forget the sound that night
The screamin' tires, the bustin' glass
The painful scream that I heard last

Oh where, oh where, can my baby be?
The Lord took her away from me
She's gone to heaven, so I've got to be good
So I can see my baby when I leave this world

When I woke up the rain was pourin' down
There were people standing all around
Something warm rollin' through my eyes
But somehow I found my baby that night
I lift her head, she looked at me and said,
"Hold me darling, just a little while"
I held her close, I kissed her our last kiss
I found the love that I knew I would miss.

Well now she's gone
even though I hold her tight
I lost my love, my life, that night.

Oh where, oh where, can my baby be?
The Lord took her away from me
She's gone to heaven, so I've got to be good
So I can see my baby when I leave this world

Ooooo....
Ahhhh....

bengkel wanita utk wanita =)

owh..smlm seawal pkol 7 a.m dah bgn n bersiap itk ke workshop.. workshop spt nama di atas anjuran pibg sklh rendah dpn umah saye utk kumpul dana sklh..rombongan cik kiah kitorg sume ade 6 org terdiri drpd - my mum, my sis, kak lin, her daughter - tasya, our neighbour - kak long n also me.. so, bile ahli sume dah cukup kitorg pun gerak jalan lenggang cik limah menuju ke sklh tu..ala, dpn umah je pun.. owh, lupe plak nak mention..kitorg mewakili persatuan ibu tunggal.. act kaum ibu tunggal tu dah bayar tp xdpt dtg, so kitorg ganti je dorg.. FOC =)



so, dah smp sklh - register sume kitorg pun melepakkan diri kat kantin sklh sbb ramai lg xdtg..bace2 paper sume then dorg panggil utk start senam aerobic n poco-poco..best gak ar, sume org xreti buat so agak lawak la tgk sume org nak blaja step die..then, dah peluh2 sume kitorg rehat jap..dpt door gift. bihun + air kotak..lepak la kitorg kat kantin lg skali..dah abis mkn cepat2 naik atas utk bengkel kecantikan + imej..saje naik cpt sbb nak cop dok depan skali..hehe..



so, first ade talk dr saloon..die ckp pasal cara2 nak jaga kecantikan muka + buat demo utk 2 org..best gak la part ni sbb akak tu byk ckp, xla ngantuk sgt..plus kitorg kan ddk dpn skali.. then, part yg ditunggu2 adalah part talk pasal penjagaan imej..from imej consultant - aziah jasmin azizul.. ala, yg bekas pengacara tv3 tu..hehe..lawa btl..suke tgk..dah la xpakai make-up, kulit die pun cantik je, ckp pun soft je..kirenye mmg sesuai la die jd image consultant tu (^.^)

last skali part pasal penjagaan badan plak dari laara beauty..owh, wkt ni i mati2 ingat pompuan yg nak bagi talk tu rupe2nye 'akak'..huhu..tipak tertipu nyah!! nasib best gak die bagi talk, lawak gak la..

n yg bestnye kitorg yg dtg sume dpt adiah =) first, my sis n i dpt adiah sbb jwb sln dr talk yg 1st - pasal penjagaan muka tu..ala, i jwb sln senang je pun..sape name akak yg bagi talk tu..hehe.. then, kak long tu plak dpt adiah dr laara beauty sbb jwb sln..yg ni rase2ny sume jwb betul tp dorg buat cabutan jawapan tu..then, we all except tasya dpt cabutan bertuah lg..b4 that tasya dpt naik pentas wkt session aziah jasmin jd model utk make over t-shirt..

overall, kami sume pulang ng suka hati sbb dpt byk adiah + free je xpayah bayar gi workshop tu.. lenkali panggil la kami lg utk gantikn org yg xdpt join di saat akhir =)

Thursday, March 25, 2010

kain cotton pink =)

hehe..semalam ade org yg pemurah telah sedekahkn kain cotton kat sume staff pompuan kat ofis ni..identiti pemberi telah dirahsiakn n we all terima ng senang ati..mesti la best kan dpt kain free.. me punye spt tajuk di atas, dpt kain bunga2 kaler pink..my fav color..pandai kak roy tlg pilihkan.. kepada si pemberi, teme kasih byk2..smg dimurahkn rezeki lg n bleh bagi lg..hehe..

owh..gmbr kain tu lupe nak amik n dah selamat suro my sis anta kat tailor.. nanti dah siap i akan tunjukkn eh..hehe..suka ati, br t'pk nak beli kain cotton camtu dah ade org bagi..so, smlm secara x sengaja pada besday saye sume org pun dpt adiah jgak =)

Wednesday, March 24, 2010

sekolahku part 2..

smbg cete pasal sekolah plak ek..

sekolah kebangsaan tmn seri gombak (1996-1998)

1996 - 4A
1997 - 5R
1998 - 6K

darjah 4 tuka msk sklh ni sbb dah pindah umah..wkt ni rase xbest je sbb berpisah ng kawan2.. wkt drjh 4 cikgu lantik jadi pengawas sbb saye baik je..hehe..wkt ni xramai sgt kwn yg saye rapat.. tp rapat ng julianie sbb same2 jd pengawas so same2 kena kuar awal gi rehat pastu kena jage tangga smbl pgg log book =( lg sape ek yg rapat?
owh, rase lg rapat ng kwn wkt sklh agama dr dlm kelas..cikgu class wkt ni ialah cikgu mohd isa, saye gi tuisyen math kat umah cikgu ni gak ng kwn2 yg lain..sape lg cikgunye eh? owh, cikgu BI ialah sir ravi..sir ravi ni ok tp klu ade sape bg die mara siap la..cikgu2 yg lain dah lupe plak namenye..

drjh 5 plak best..wkt ni kwn pun dah ramai n rapat ng cikgu class..cikgu fitriza namanye..wkt ni selalu jd tukang tulis nama kat papan hitam wkt cikgu takde :p
wkt ni rapat ng ika, farhana, jihan, nadirah, intan, sape lg ekk..mane la dorg sume skrg..contact nh ika n farhana je, tu pun jarang.. owh, wkt ni saye dah x jadi pengawas..saye jadi xsmp setengah taun sbb ade akak drjh 6 tu selalu dok usha2 pandang smbg je n saye menyampah terus tuka pakai baju putih without bgta cikgu..hehe..yg pelik =nye, cikgu sklh tu pun x tanye pe2 so saye wat bodo je.. gmbr kenangan jd pengawas pun dah ilang ntah ke mana..syg plak ng gmbr tu sbb saye comel wkt tu..wakakaka..

drjh6 plak saye sorg je tercampak msk kelas lain..kwn2 yg lain sume remain the same class..wkt ni sanggup pujuk cikgu xnak tuka class tp kena mara ng cikgu sbb 6K tu class terpilih..so, saye terpakse redha je melangkah msk class tu.. dlm class ni saye dok sblh helwa si pengawas..sweet tau helwa ni..then rapat gak ng mai, julie, ain n sabrina.. owh, wkt ni saye x pakai tudung lg tau..ingat lg waktu agama saye, ain n sabrina kena tegur sbb x pakai tudung..ouch..ustazah tu sgt garang + kata2 die sgt pedas tau..ingat lg name die ustazah mariah..so, blk tu ajak mak gi cari tudung n esoknye terus pkai tudung gi sklh..smp class, ain pun pakai tudung gak..hehe..sab je yg slumber wat bodo x pakai tudung smp akhir thn..owh, cikgu class wkt ni ialah cikgu shafie..best, lawak orgnye..ajar kitorg math..n suke jgak teacher BI, teacher vimala..so sweet n first time die tulis poem adalah utk saye..sweet kan? lg 1, wkt BI kitorg de buat contest sape hias biskut plg lawa..cube teka sape yg mng? hehe, yes! saye n helwa hias biskut plg cantik..mane x menang, wkt cikgu ajar kat dpn kitorg dok pukul gula n butter kat blkg..hehe..klaka btl klu ingat..

i have twins!!

x percaya? x caye sudah..hehe..betul la, x tipu punye.. i ade twin, bukan 1 tp 2 lg tau..hehe.. teral x? terel x? twins wt different year..wakakaka.. today is my birthday, n i share this day wt 2 of my frens - putri azalia n kak zaira =) best kan jumpe org yg same besday ng kite?

putri ezatul azalia
i kenal die wkt internship kt pd.. mula2 nampak die tgk mcm sombong je..hehe.. waktu tu i masuk dulu drpd die..rasenye die masuk a month later than me.. mula2 wkt nak tegur tu dok pk, nak tegur or x..dah lame tu baru tegur, raseny kak fareha kot yg kenalkn kitorg..dah x ingat plak camne cetenye..owh, myb kitorg kenal wkt kena attend training.. duduk sebelah2, then kena isi form..sekali baru perasan we all punye birthday same.. n yg best tu, GM wkt tu Raja Ahmad Murad pun tegur kitorg punye birthday same =) start situ la kitorg rapat, then balik pun same2..same2 naik bas pd-seremban-kl, every week! yup, kitorg blk everyweek.. hehe..then, i abis intern pun a month faster than her..she extend her intern sbb wkt tu ade major turnaround, die kena tlg sekali + waktu tu die last sem so x kisah kena extend pun..
owh..saye suke tgk pics putri ni..sgt lawa ok n fotogenic.. i like!! putri, i simpan lg bear yg u bagi kat i dulu =)

kak zaira
hehe..kak zaira ni pun kenal wkt intern kat pd jgak..see, ade 3 org birthday same di tmpt yg same wkt tu..kak zaira same dept wt me = inspection dept. kitorg je girls kat dept tu tau, tu yg bleh rapat..tp kitorg rapat pun after about 2 months i kat situ, sbb b4 that i kena tuka2 dept..n meja i plg hujung skali + depan bilik bos tu yg terasing ng sume org n i diam je..hehe..kak zaira ni sgt suka travel..plg byk die ke indonesia..best2!! smp die penah kate nak dok kat same esp bukit tinggi =)

to putri n kak zaira.. may this frenship remains forever.. happy birthday to both of you =)

Tuesday, March 23, 2010

last week punye cerita..

baru nak update cete last week punye since sgt takde mood..tp disebabkn takde benda nak buat so i pun kuatkn diri utk menaip entri..ceh!!

owh..last week cete terhangat ialah my niece kena warded sbb denggi..dpt la pakej cuti sekolah di hospital - 4 hari 3 malam..so, ari2 saye akan ke hospital slyg utk menjenguk mak nenek itu.. sgt risau.. takut sgt jadi pe2 kat die..

than, hari sabtu x buat pe2 sgt pun..melepakkn diri di umah n tlg my mum buat cheese tart..tu pun tlg isi die punye filling je..hehe..pic takde, myb nanti my mum update dlm blog die.. owh, ari sabtu jgak merupakan ari first utk konsert af8.. kitorg x tgk sgt pun sbb af kali ni mcm xbest sgt pun..so, kitorg layan cerekarama @tv3 =)

hari ahad ialah hari tgk movie..i berjaya tgk 2 movie pagi ahad lepas = adnan sempit n twilight newmoon.. ye, tau itu cete sdh basi tp ape kesah..saye x tgk pun lg.. adnan sempit is best + klaka giler.. n newmoon pun best gak.. then, ikut my mum gi anta adik kat pekeliling + gi hkl tgk kwn die.. mula2 mcm xnak ikut my mum sbb mcm malas nak kuar, tp disebabkn takde pe2 nak buat + nanti tido je klu dok sorg kat umah sbb cete ari ahad xbest so i pun terhegeh2 bersiap nak ikut jgak =)

so, reach hkl around 5..rupanye klu ari ahad wkt melawat kat hkl start from 12.30 p.m to 7 p.m.. xtau plak kitorg..so, kwn my sis ditempatkn di ICU wad neurologi x silap kat kompleks tunku abd rahman.. sgt kesian + x sanggup nak tgk.. korg pun bleh bayangkn klu dah msk ICU tu camne kan? yes, sgt teruk! smp i pk baik die 'pergi' je dr menahan sakit mcm tu..walaupun x kenal kwn my sis tu, tp sape2 yg tgk mesti rase sdh + nak nangis..keadaan die berubah 100% i thought + badan die dah bengkak2 + kepala pun dah dibotakkn + muka die ade jahitan + mulut bernanah..byk lagi ar.. serious x sanggup nak tgk lg..kejap je i jenguk kat dlm tu.. plus kwn my sis tu baru lepas operate tebuk tengkuk n keadaan die masih x sedar lg..

ok, enough sad story..kitorg kat wad tu dlm 15 minutes je kot pastu terus gerak ke pekeliling.. my sis punya ticket pkol 6.30 so ade around 1 hour plus lg nak kena tunggu..kitorg decide nak gi gerai bihun sup pekeliling sbb dulu i mkn bihun sup tu sedap gak la..so, cari parking kat area station bus pekeliling tu n perasan ade 1 car ni dah nak kuar..so, my mum pun tunggu jela kat blkg kete tu sbb wkt kitorg smp tu anak2 die (anak la kot) baru nak msk kete..3 org x silap..my mum tunggu kat blkg kete die sbb kitorg perasan there is enough space in front of the car yg membolehkn die kuar dari petak parking tu..sekali kete tu tibe2 reverse plak..kitorg ingatkn reverse skit je then xsempat kitorg nak reverse + sempat tekan hon je di saat itulah kete my mum kena langgar..haisy..dah la tgh ujan..i pun kuar tgk keadaan kete = cat pecah + plat no. patah skit..then, org tu mcm nak gi mcm tu je..kitorg panggil blk nak settle..bleh plak die suro betulkn pastu call die bile dah siap..mslhnye dah susah nak percaya org camni pastu kitorg dpt ganti rugi 30 hengget je..saba jer..

dah settle sume, kitorg pun menapak gi kedai bihun sup tu..owh, skrg saye dah x recommend nak mkn kat situ sbb rase die dah kureng.. then, my mum order air laicikang..sekali dpt amatla menghampakn..laicikn bagi definisi dorg = air + cincau + nata de coco + buah laici.. apekahh?? saba jela, telan jgak la..takkan nak pulangkan blk kan?? so, selesai mkn kitorg pun teruskn tujuan anta my sis ke bus station then blk umah =)

Friday, March 19, 2010

lalalala..hari2 kerja..

uisy..minggu ni antara minggu2 yang memenatkan.. almost everyday got a meeting to attend.. mmg penat.. hari isnin masuk meeting from 10 a.m to 6.30 p.m, pastu hari isnin from 9 a.m to 7 p.m..bayangkan la betapa penatnye ddk dlm meeting room tu..ari rabu saya terus xdtg keje, amik EL.. ari khamis masuk from 4 p.m to 5.30 p.m..tu pun xabis lg tp saye mintak excuse sbb nak gi hospital.. ari ni kena masuk lg pkol 3 kang..bapak la..dlm schedule ckp je from 3-4 p.m, for sure jap lg terlajak punye la..
sabo jela.. dah la ari ni first day menstrual, sakit gile perut ni..huhu..

owh..meeting tu hanya la pasal invoice semata2..invoice accuracy.. nape customer x dpt all the invoices, why late to generate n print the invoices, etc. see, prihatin kan company saye keje ni..pasal invoice je buat meeting + workshop smp 1 week n import boss dari france.. meeting + workshop ni more to brainstorming method..kite dok bincang same2 why this things happened.. go thru from 1 process to another.. how we handle the job for each process.. the possibility of making the errors.. the problems, the waste, the solution..overall la kena cover kirenye..

owh..last day meeting dpt souvenier dr boss france itu sbb attand die punye meeting.. dpt coklat je from hilton..hehe..terbalik plak kan..patutnye kitorg la yg kena bagi die..pape pun, rezeki jgn ditolak =)

ada pics wkt meeting ni tp later2 la saye masukkn yerk..blm transfer lg :p

Monday, March 15, 2010

???

weh..nape kat blog ni x bleh tuka2 tulisan + tuka font die + tuka kaler font?? apekah kat saye punye page je yg x bleh?? musykil nih..

MTest

morning sume.. owh, pagi ni saye ade meeting from 10.30 am to 12 p.m and will continue on 1.15 p.m to 6 p.m.. apekah?? 2 ari ok meeting mcm tu..huhu.. beku la dok dlm meeting room tu nanti.. sementara nak tunggu wkt meeting tu meh saye update cete MTest..

Hari sabtu lepas dah slmt jawab MTest.. bgn pkol 6 a.m n kuat umah pkol 7 a.m.. smp SK Teknik Setapak tu lbh krg pkol 8..cari kedai nak breakfast bleh plak takde.. dlm hati dok pk org2 kat cni bgn pkol brape 1 kedai pun x bukak lg..kat rawang yg ulu tu pun dah byk kedai bukak waktu ni..then, kitorg berenti kat petronas je beli roti n air kotak b4 patah balik gi sekolah tu..

dlm pkol 8.25 a.m saye masuk sekolah tu, cari bilik test n tunggu arahan ketua pengawas suro masuk..mu number is I13.. satu class dlm 30 org.. btw, test ni dijawab selama 2 jam 30 minit berturut2..apekah?? takde rehat langsung..sume ade 5 booklet, each group jawab sln yg berbeza2.. cukup 30 minit, ketua pengawas bagi arahan utk tuka booklet tu ng org sebelah..mcm tu la smp selesai jawab 5 booklet tersebut..

first, saye dapat booklet sln english..diikuti dgn maths, INSAK, verbal n analitikal.. owh..cukup kecewa ng sln math..penat hafal segala rumus luas isipadu sfara, piramid pe sume tu (saye mmd hadapi mslh nak ingat segala rumus ni)..then buat sln algebra sume tu..sekali yg kuar sln, alahai..

cth (siap cth tu):
a)ruang 1 lebih besar dari ruang 2
b)ruang 2 lbh besar dr ruang 3
c)ruang 1 same besar ng ruang 2
d)maklumat x mencukupi utk jawab sln

1. 2/3 dan 3/4 - yg mane lg besar?

owhh..waktu ni sgt hampa di akhir mase sbb saye dah dpt kire jawapan 1 question ni sekali wkt tu plak kena pass booklet kat org sebelah terus jadi blank n lupe number sln yg nak dibetulkan itu..apekah???

then, jawab english..english biase la die tanye kesalahan grammar, pastu pilih ayat yg same maksud ng ayat bergaris, susun ayat etc.

pastu jawab INSAK.. ni yg 135 sln tu.. yg ni ok je, saye jwb dlm mase 20mnt..*wink wink*.. ala, die bagi keadaan pastu kite jawan setuju or x.. cth sln die ' saye perlu ,engajar dgn bersungguh2', setuju or x??? hehe..

paper ke4 saye dapat booklet verbal..wkt ni dah start pening kepala sbb pagi td breakfast roti gardenia 60sen tu separuh je ng minum air kotak dutch lady strawberi separuh jgak..then sln die mmg memeningkn kepala bagi saye..smp bace sln 4-5 kali still konfius..

cth : pilih jawapan yg hampir tepat dgn huruf besar

KERBAU : LEMBU

a) seladang : kancil
b) itik : ayam
c) biawak : buaya
d) dah lupe binatang pe

sgt mencabar kan?? huhu..klu korg, korg jawab ape??

lastly, sln analitikal.. owhh..yg ni lagi double pening.. sln yg ni mmg mencabar minda ye tuan/puan..

cth.. A,B,C n D,E,F gi bercuti n nak sewa chalet.. suma chalet ade 9 n takde sorang pun yg nak duduk kat chalet last.. than A xnak duduk sebelah D n takde sebelah chalet F kosong..

sln die..cth jela ek..saye pun x ingat pe sln die tp ni lbh kurang jela.. sapekah yg dok sebelah chalet B? berapa org yg duduk sebelah chalet kosong?

ha..lebih kurang begitu la sln2 MTest ni.. mmg susah sbb ketua pengawas tu ckp skrg mmg dah ketat syarat nak amik cikgu..so, sape yg rase dorg dpt jwb ng senang n tepat mumgkin berjaya ka..mcm saye, dah kuburkan harapan..klu dapat, alhamdulillah.. klu x dapat, try cari keje lain.. sape kat tmpt keje korang ade yg kosong??

Wednesday, March 10, 2010

KPLI

buat yg xtau, dlm last month saye ada applu utk masuk KPLI.. saje apply, tp xberharap sgt sbb saye ni bkn dari course yg based on mpendidikan..lagipun selalunye yg mane berharap sgt tu la yg x dapat kan..so, just cool =) KPLI ni kire mcm pilihan terakhir la sbb saye xminat jadi engineer, blaja pun sbb dapat course tu kan..n bile mntk tuka pun x berjaya.. so just going wt the flow je lah..

ok2..btw smlm dah bleh cek sape yg berjaya amik MTest utk KPLI.. n alhamdulillah saye berjaya dapat..test tu ari sabtu ni, 13 mac 2010 kat sklh teknik setapak..5 bhgn yg nak kena amik..xtau la dlm 1 paper or asing2.. x sate plak kat situ..

elemen2:
1) INSAK (135 sln)
2) kuantitatif (30 sln)
3) english (25 sln)
4) analitikal (20 sln)
5) verbal (25 sln)

sume bhgn kena jawab dlm masa 30 minit setiap satu.. mak aihh..takut x sempat je nanti..mane nak pk, mane nak hentam lg..huhu..rugi je klu xdpt jwb test ni sbb bkn senang nak dapatkn?
saye cuba la buat yg terbaik.. kat umah nanti nak buat revision skit on grammar english n maths..kuang3..takut lupa je nanti.. bukan la terror sgt pun..lagi2 math yg die tanye yg sklh menengah punye walaupun apply utk ajar kat sklh rendah..

so, harapan saye agar saye dapat menjawab sume sln tersebut dgn baek n mencapai tahap yg ditetapkn.. klu past kena gi interview plak..ceewah =)

Monday, March 8, 2010

sekolahku..

utk mengisi masa lepang sementara nak tunggu org kat chennai print SOA, meh saye cete pasal sekolah2 saye =)

tadika : Tadika Dewi (Tmn Koperasi Polis, Gombak)
owh..ni la my very first school =) tadika ni best la jgak + saye ni agak rapat ng cikgu kelas.. Cikgu Aziah namanye..uniform waktu ni kaler skirt kaler putih ijau..body kaler putih n the skirt is ijau kotak2 kecik..but it is one piece uniform..cute kan? hehe.. waktu ni pegi tadika naik van sbb jauh jgak la umah ke tadika ni..n klu van ade problem, headmaster a.k.a uncle balan yg amik kitorg naik kete..see.. mane ade cikgu yg dtg amik anak murid kat umah..tp bukan la die amik saye sorg je, suma bdk2 yg naik van tu die amik..xtau brape trip sume.. n part yg plg best bile lepas rehat suro cikgu aziah dukung sbb nak bunyikn loceng..loceng die sgt tinggi so harusla suro org dukung..hehe..

waktu tadika ni my bestfren are asyikin n idayu..mmg rapat tp lepas abis tadika terus lost contact..budak2 la katekan + umah kitorg pun jauh2..wkt hari penyampaian sijil tu saye masuk persembahan..persembahan tu gune lagu oh fatimah ke pe ntah yg penyanyi die SM Salim.. n saye la yg jadi fatimah tu.. pastu masuk dikir barat jgak =) best2..ingat lg wkt tu pakai baju ijau ade labuci2 siap my mum make up dari umah..n bile smp school same plak baju tu ng my best fren - syikin which is die pun pakai baju labuci2 jgak tp kaler pink.. terus kitorg amik gmbr tp skrg dah xtau gmbr tu ke mana dah.. n lg 1 yg saye ingat, sblm balik umah wkt tunggu van tu kitorg mesti akan main pondok2..haha..memory gile..best kn jadi budak2 =)

sekolah rendah : SK Sentul 1 (from std 1 - std 3)
sekolah ni best tau..1 sem pagi 1 sem petang..sebabnye die kongsi tepat ng sk sentul 2.. so kitorg macam gilir2 ar 6 bln pagi 6 bln petang ng sek tu..best jgak tau.. wkt ni pegi sklh naik van..then kdg2 my dad anta..n wkt saye std 2 my sis pun tukar sklh kat situ skali..b4 tu die sklh kat kedah..best la jgak bl my sis ade skali kat sklh tu..ade la jgak geng..wkt ni my best fren is liyana hazwani n si kembar hazlin n hazlili..pastu rapat jgak ng jiran dpn umah kitorg, kak sheila.. geng same2 tunggu van wkt blk.. n wkt drjh 3 which is my sis drjh 6 wkt tu, kitorg dah pandai gi sklh naik bas coz mls nak naik vam + kdg2 kena tinggal..hehe..

lg 1, kitorg suke beli eskem kat umah kwn my sis kat flat seberang jalan tu..flat sri kelantan if i not mistaken..sedap oo eskem die..hehe..then suke gak beli jambu kat tepi pagar sekolah n sate lidi yg seposen tu wkt blk sklh..hehe..best giler..pastukn, ade rumoirs kat sklh kitorg yg kat ujung padang tu ade umah nenek kebayan..hehe.. cuak je nak gi round2 kat situ.. pagi2 kitorg suke jalan2 pusing padang sklh + hirup udara segar sbb dlm pkol 6.30 a.m tu kitorg dah smp sklh.. klu my dad yg anta kitorg jadi manusia pertama la smp kat sklh tu sbb kuar wkt my dad nak gi keje..pastu mula la cuak nak gi kelas sbb gelap giler..haha..

cikgu kelas wkt tu..
1 tanjung - pn norlaily
2 tanjung - cik puteri syamsiah
3 mawar - cik suriati kot..isy..camne bleh lupa padahal plg rapat ng cikgu ni :p

then wkt drjh 4 pindah sekolah sbb kitorg pindah umah..dr sentul ke gombak..isy, penat plak taip..laenkali la ekk smbg cete pasal sklh ni..heee..

breakfast


haisy..semalam pagi2 lagi dah bangun gara2 my mom nak breakfast kat luar..dah 2 ari ngidam nak mkn roti canai sedap kat keramat..xtau la sedap tahap mane sbb saye x penah plak makan kat situ..so, sbg anak yg patuh saye pun bangun awal n bersiap =) dlm 7.30 a.m kitorg gerak ke keramat..but but but..betapa hampanye sbb kedai tu tutup plak smlm..terpakse la cari alternatif lain n we all gerak ke sentul..sikit punye jauh nak breakfast..huhu..

so, smp la kat 1 kedai ni..tp yg buat saye bengang, 2 kali die amik order + salah anta order.. pastu mcm menyesal plak order roti boom..sgt la muak ok die punye roti..saye ni dah la jenis x mkn roti canai sgt, dpt plak roti camtu..roti boom yg kecik tu pun amik masa yg lame utk abiskn..huhu.. breakfast yg ngeri utk ari tu sbb kena travel + x sedap..

owh..pic of the day later2 la yerk..pc kat ofis ni x bleh connect ng enset punye cable.. terpakse tunggu my sis blk dr kolej sbb mine punye dah rosak + all the wire kena curi..

Friday, March 5, 2010

tuka dept

ari ni nak cete pasal keje lagi..smlm baru dpt email dari HR.. saye kena tuka department la..huhu..dari sales dept ke csc.. but sume work load same je, cuma reporting je dah bertuka org..
mintak2 la sumenye ok..dah dpt bos yg best kena tuka plak..bukan senang nak dpt bos yg sporting.. bos kat dept baru ni pmpn, xtau la ok ke x sbb x penah keje same ng die.. tgk mcm ok je tp maybe straight la skit dr bos lame.. bos lame sempoi je, klu keje dah siap nak blk awal pun bleh..tp x bleh selalu ar, mau ade yg kena sebijik nanei..hehe..

so, hope the movement will be ok..alah..bukan kena dok kat bilik csc tu pun..xmuat dah nak dok kat bilik tu..so, sume spt biase except reporting je kat org lain..should be ok la kot (^_^)

Wednesday, March 3, 2010

cerita pasal keje..




Boldhisy..i bosan tau keje kat tmpt skrg ni..asik buat yg routine je..naik bosan makcik..x mencabar minda langsung..tp nak cari keje lain x dapat2 lg..terpakse la stay je kat cni..working environment kat sini is okay, but the work load tu yg x best.. xde keje sgt..huhu..bleh kira brape ari je dlm sebulan yg bz..pastu dok la menghitung detik tunggu pkol 5..x tahan beb..ari2 tgk tenet pun nak muntah rase..

ni skrg tgh bengang ngan team member kat india..tunggu dorg punye printing berzaman x dpt2 lg..10 minit dorg sejam pun blum tentu start lg..nape la company ni suro org kat india tu yg handle segala invoices bagai..org kat cni x bleh buat ke..klu seari dua takpe ar gak..ni ari2 nak kena tunggu dorg..ape ingat aku ni takde keje lain ke..nak tunggu report dorg siap..abis tu keje aku ni x payah nak buat ke?? aku sembur dorg pun bleh wat bodo lg..bengang3!!!!!!!

hisy..cepat2 la dapat keje lain..x saba dah aku nak keje kat cni..klu la byk duit dah lame aku berenti!!

p/s: ni entry melepaskn geram..harusla guna kata ganti diri 'aku'..hehehe =)

Monday, March 1, 2010

kejam!!

kisah hangat pada wkt ni ialah mengenai seorg budak yg didera smp menyebabkan kematian arwah- syafia humaira..bdk umur 3 tahun tp didera smp mcm tu sekali..ape punye manusia la laki tu..klu kite yg besar ni pun sakit kena pukul, apatah lg budak2..disepak dgn but bola tu..then boleh plak dihempas lg ke tanah..

yg x patutnye bleh plak budak 2 org tu tgk je camtu..klu aku la kat tmpt kejadian tu, dah lari mintak tolong sape2..lantak la kena ugut ke pe..klu yg kena belasah tu penagih ke, perompak ke aku x kesah, ni budak 3 thn..3 thn beb!! aku pun ade anak sedara umur 3 thn camtu.. bdk yg baru nak membesar + mengenal dunia tp dah menanggung mcm2 seksaan..sbb bkn first time die kena dera mcm ni sbb laporan doktor pun ckp ade kesan kena dera yg lame2 punye..

ape punye mak la pmpn ni..bleh plak bg alasan takde kat umah wkt kejadian..klu ko takde kat umah wkt tu pun, xkan la ko xtau anak ko kena dera dari dulu2 lg..mcm ni punye mak pun ade..
and bile kes ni terjadi baru la terbongkar hubungan pmpn tu ng suspek..mempunyai seorg anak berumur setahun lbh sedangkn suami die yg sah dok dlm penjara sejak 2006 lg (kes bunuh).. n die ade hubungan dgn suspek sejak 6 tahun lepas.. masih bini org tp ade hubungan ng laki lain plak smp ade anak luar nikah..camne tu? sgt terumbang-ambing family ni aku tgk.. n yg x patutnye bdk yg x berdosa yg jadi mangsa..

aku doa semoga family aku ng org2 di sekeliling aku dijauhkan dari benda2 mcm ni.. punye la geram wkt type entry ni, smp bahasa dr saye pun dah tulis aku..

stay..

oleh kerana terlalu 'banyak' keje kat ofis ni, jadi saye mengisi mase lapang dgn menaip lirik lagu (ok tipu..saye hanye copy n paste shj)

one of my fav song - stay from estrella =)

Sounds straight from the twilight
Has me up all night I can’t
Fall asleep coz I keep thinking of you
And I saw a shadow, outside my window
And it’s you!

All my sorrows flew away
Hush keep quiet hear me say
I don’t ever want you to go
Please stay

With the moonlight dancing free
And there’s no one but you and me
There’s no reason to go astray
Please stay

-bridge
Making up a story
It’s the way you’re looking at me
If you think that this is funny
It’s just you

Try and think about it
If your heart is closed don’t lock it
Keep your keys back in your pocket, think this through

weekend stories..

hi all.. morning and happy moonday =) i'm too sleepy this morning.. dont know why coz i'm going to sleep at 11, still early rite? myb i wake up also too early - 5.30 a.m :p going to work b4 6.30a.m and reach office at 7.05 am..

let's move to the story..

friday..
just rest at home and lepaking at my sis house :p
playing wt my nieces
my sis decorate cuppies for her daughter's baby shower
watching pisau cukur :p
sleeping in the evening :p
weather is too hot on that day..dont have mood to do anything

saturday..
going to my sis's PIL house at slyg baru..attend baby shower for my niece (husna nafeesa)
going 'short-date' wt my bf :p
just lepaking at my sis's PIL house until 6
going to pekan rawang - my sis want to buy nande' (dont know the name) to match wt her saree for her 1 Malaysian night.. then going to bakery to buy some stuff for making bread cookies..

sunday..
finally my day is coming.. dating day =)
going to jj kepong only
have lunch there and buy some stuff
got sandal from hawkeye =)
learn how to driving for 4 times but then i'm became despondent..
feel like i'm a loser in driving..hukhuk..

opps..sorry..no pic for this entry (mcm la entry yg lain ade pic sgt :p) all the pics tertinggal dlm my sis's laptop..forgot to taken out..

Wednesday, February 24, 2010

dah lame x update blog ni.. bile nak ade mood takde cete plak..ade cete malas plak nak update..keje ari2 dok blogwalking jela..hehe..update terbaru, skrg ni dah gi n balik keje with my sis..saye tumpang die skrg ni sbb mak dah xkeje..nasib baik kakak ku ini nak hantar n amik adik die ni..klu x terpakse la naik ktm n van sapu..xtau nak kena kuar umah pkol brape, sampai umah lg la ngeri..dgn facilities bas awam kat kawasan umah kitorg yg mcm hampeh tu, harusla smp umah pkol 8 or 9..tidakkk!!! eh, emo lbh plak..huhu..walau pe pun, beta terpakse bgn pkol 5 suku skrg ni..sblm 6.30 dah gerak gi ofis n around 7 or 7.10 saye dah smp ofis..huhu..saye jadi org pertama dtg ofis selain guard yg 24 hours ade kat luar tu..tp takpe la sampai awal pun, at least x la susah2 nak kena naik public facilities or pe kan..

owh..ni nak cete benda yg dah basi..kuang3..kejadian pun dah x ingat berlaku bila..myb end of january kot..sebenarnye kitorg nak ke 1 apartment ni, tp xtau jalan..huahuahuaa..wkt tu my mum n me telah diminta oleh ayah saye ke seira condo, nak amik brg skit..masalahnye kitorg ni bukannye tau pun jln kat kl ni..hahaha..sesat barat jadinye..dgn jalan jammed gile sbb org blk keje + ari ujan lg..mmg menguji kesabaran + ayah saye pun dah naik ngamuk tunggu kitorg x smp2..bile tanye ade kat mane asik la dok jawab dah nak sampai, otw n yg sewaktu dgnnye..kuikuikui..at last, my dad yg dtg amik kat dgn balai polis travers..




selesai sume urusan, kitorg pun gi makan kat bangsar..pekena nan n tandoori..lapa gle, wkt tu dah pkol lbh..lepak2 makan n terus blk umah..smp umah dah pkol 10 lbh..letih gle..harus la saye ponteng keje keesokan harinye, + mmg dah de simptom2 demam 2-3 hari..




owh..korg penah tgk x makanan utk diet mcm pic kat atas ni? pic ni di amik kat umah seseoramg yg klu di mention nama org tu sure la 1 malaya ni kenal..waktu tgk benda pelik ni, dalam hati + mulut sekali berkata, "mak aih, gle besar makanan diet ni". mmg besar yerk kawan2 walau dlm pic kecik je..de la sebesar baldi yg medium tu..x tipu..besar gedabak tu stok adalah utk 29 serving..mak aihh..dah kurus kering pun mkn mkanan diet lg..x terkate den..layann jela..

Thursday, February 4, 2010

movie..or patut letak movies?

morning semua..huwaa..demam lagi tp gi keje jgak..ingatkn mcm xnak gi keje, tp ntah nape mcm terajin plak nak gi keje..padahal bkn ade keje nak buat pun kat ofis tu..n bila dah smp ofis menyesal plak sbb datang keje..huwaa..

ok..back to the topic..last week saye tgk 2 movie di tmpt yg sama pd hari yg berlainan..hehe..
1st, on friday..went out to OU with my mum n sis, diba..mula nak gi mid valley, sbb ingat nak mkn laksa kat situ..tp otw tu abah plak msg nak jumpa kat damansara..so, alang2 dah menghala ke sane kitorg pun decided pegi mid je nanti..after lepak2 anout 1 hour kat ali maju, kitorg pun gerak ke OU.

smp OU, terus ke floor yg ada cinema tu..nak tgk adnan sempit, tp pkol 5.30 la plak..nanti nak kena amik my brother plak kat ulu klang..klu tgk that movie, pkl berapa plak nak abis..then, kitorg pun decide tgk 2 hati 1 jiwa..start movie pkol 2.30..sekali masuk hall, termasuk itorg ade la 7 org..hehe..biase la, tgk ari jumaat..cete melayu plak tu..

overall, i bagi 3 star out of 5..takde la best sgt cete ni, bleh la..ade part yg lawak tu bleh la gelak..tp yg pasal kembar tu, sorg cool je..suka tgk..that one is yasmin hani..n the other one tu mcm gedik je..hehe..x suke la, tp myb watak die mmg camtu kot..dont know la..

hujan lebat gile waktu nak blk tu..we all ke ulu klang for pick up my brother at his college..then, pegi sogo plak pick up my sis from jengka..mmg dok tawaf kl jela ari tu..klu x pick up my sis pun mmg kena msk kl balik dari ulu klang tu..klu x, naya la nak redah batu caves tu..thaipussam, biase la..

then, another movie is avatar..on sunday di OU..start pkl 6.30, kuar hall pkol 9.30..sgt lama ok, lenguh sudah dok dlm tu..avatar ni x payah cete lebih2 la kan, korg sume mesti dah tgk kan..hehe..

Wednesday, February 3, 2010

kenali potensi diri..

last saturday, i n my mum attended 1 seminar - kenali potensi diri melalui tarikh lahir..sumthing like that laa die punye title..that seminar was held at dewan belia n kebudayaan seksyen 7 shah alam..nasib baek kami berjaya cari tmpt seminar tersebut..ceh,,awal2 je doe speaking..kwang3..


kitorg smp awal, dlm 7.30.. dah ramai jgak org register waktu tu..tp disebabkan tiket kitorg ada kat kwn my mum, terpakse la tggu dorg smp..angin gak la, dah tau pgg tiket irg dtg la awal..nak tau pkol brape dorg smp? almost 8.30..then kena beratur panjang2 utk submit tiket n dapatkn wristband..nasin baik kitorg dapat selit2 dok depan..tp biase la janji malayu kan..ckp start pkol 9, tp dkt 9.30 baru start..smbl tu kitorg tgk dulu video pasal testimoni peserta2 b4 this..


then, start la seminar tu..oleh dr azizan pe ntah..bleh tgk paper metro ek..ade iklan die kat situ..

sesi pagi x la ngantuk sgt seminar tu, sbb die buat lawak2 skali..tp dah mula rase panas sbb dewan tu dipenuhi almost 3500 peserta..bayangkan la segala haba2 yg ade dlm dewan tu..n waktu rehat paling seksa.. panas bahang yg menggila..x larat ok, rase nak pengsan..nak masuk toilet pun beratur smp luar..nak masuk surau pun x selesa..surau kecik gile..xpadan dgn org yg dtg..should be sediakn la tmpt yg accomodation die selesa..then wkt nak masuk dewan plg sadis skali..org dah beratur sblm pkol2, sharp pkol 2.30 baru dorg bukak pintu..bayangkan la dgn cuaca yg panas giler, org berhimpit2..i nyaris tersepit di pintu ok gara2 ditolak oleh org blkg..saba je la..this time we all dpt tmpt agak depan jgak..cuma x berapa selesa sbb panas bahang gile..aircond x berfungsi sgt..or mayb disebabkan terlalu ramai irg, aircond tu x rase diganti ng haba2 dari 3500 org..huhu..seksa tau..


then waktu ptg ade tetamu jemputan..sape? dr rozmey yg jusmate tu..bosan ok die bg ceramah..nasib dlm 20 minit je..tu pun terseksa..ckp takde nada, lawak ape ntah lg..huhu..
then, sesi diteruskan oleh dr azizan..mengenai watak2 mengikut tarikh lahir yg die dah buat kajian..ada yg betull, ada yg x..depends on the person la..x semestinye apa yg dia ckp tu kena ng kita, tp mostly betul..

part yg plg best bila dr azizan ajar cara dapatkn alpha wave..alpha wave ni adalah wave yg plg elok dan diperlukan kita berbanding beta, gamma n theta..yg plg penting kena calm n concentrate baru la jadi..then, ada jugak muzik for alpha wave ni..tanye la encik google sendiri ek pasal benda ni..

dlm pkol 5 seminar tu abis..kitorg beratur nak amik sijil dulu kat luar hall b4 balik..sesak ok kat parking tu + panas giler..aiir 100 plus yg tertinggal dlm kete pun panas gile mcm baru lepas mendidih..nasib la kitorg lalu jalan short cut nak kuar dari tmpt seminar tu..tgk kete lain yg beratur panjang gile, x sanggup den nak redah..arrived home almost 6.30 camtu..

sendiri mau ingat

huhu..tgh demam tp pegi gak keje..baek kan saye? hehe..
sebenarnye mood nak update blog takde, tp dah takde keje nak buat kat ofis ni..
so, meh ler kite merapu smbl tggu waktu nak balek..


nak cete pasal sorg ofismate i ni..die agak baru jgak la keje..masuk awal seminggu dari i..kite call A jela yerk..

nak dijadikn cete last week ade sorg akak nini tanye i ape yg selalunye si A ni selalu buat..sbb akak ni dpt complaint byk keje si A ni x siap..dept lain dah hangin dah sbb payment lmbt smp ke customer..if sorg dua yg complaint takpe gak, ni ramai..

then..chit chat..chit chat..terbukak la cete yg si A ni dapat 2 kali gaji dlm masa 2 bln dari company yg berlainan..i un xtau camne bleh jadi camtu..but yg penting si A ni x honest la kan.. should be die pulangkn la duit yg x sepatutnye die dapat tu..tp die buat diam je..

so, akak ni pun cari la bukti2 sume sblm nak tembak si A ni..n mmg confirm pun die dpt gaji dari company yg x sepatutnye..so, akak ni pun buat2 la tanye kat die..nak tau ape x, biase la klu org dah salah kn..mati2 xngaku ade terima payment from that company..padahal org dari company tu bgtau si A ni siap call tanye payment nape x masuk lg..

n then akak ni ckp takpe la klu x terima tp harap2 you honest la..dlm mase yg sae akak ni dah set meeting ng company tu utk discuss pasal hal tu..n yg suprise nye hari ni tibe2 si A tu bgtau kat akak ni yg die baru noticed dlm bank die ade lbh 1k++.. logik ke ko x perasan dlm bank ko ade labih 1k?? kalo 100 tu lain la kan..gaji ko pun bukan puluh ribu smp x perasan.. then die ckp mmg bln ni je ade lebih, bln 12 takde pun.. but u know what? saye dah tgk pun bukti2 yg telah di fax kpd akak ni..mmg die terima payment selama 2 bln..masyuk tu dpt gaji 2 kali, sape x best kan..tp ingat la duit yg ko dpt tu la nak buat makan, bagi mak bapak sume..x berkat duit tu sbb bkn hak ko pun..

status kes ni x selesai pun lg sbb wakil dari company yg bayar org x sepatutnye die bayar tu x dtg ofis kitorg..hehe..mesti pening kan bace..hee..so, to be continued =)

Tuesday, January 26, 2010

nak update ke x?

ntah pe2 je title..act takde mood nak update..

sabtu - saye telah membeli iphone
ahad - berjalan2 di OU

the worst thing - terdelete semua contact no. dlm enset =(

sekian sahaja..

daaaa..

Wednesday, January 20, 2010

si tembam yang comel :p


Pic ni amik waktu kenduri kawen bln lepas..sgt lama ok ini gamber terperam dlm enset saya..
Baby ni anak jiran dekat2 situ jugak..mak die bz tolong, so saye tlg pegang anak die kejap..sgt semangat ini budak, smp lenguh tangan pegang..hehe..tp kan baby ni masam je muka die bile duduk ng saye..bila nampak mak die baru la tersenyum sikit..

Tuesday, January 19, 2010

my nieces..

salam..ari ni nak share some pics bout my nieces..x byk, 2 keping je pun..hee..

Ha..yg ni si kakak, nur khadeeja aisya.. very the talkative one.. smp kadang2 ckp kat die, 'kakak, bleh senyap jap x?'..hehe..mmg sgt byk mulut ok..n bijak jugak..owh..pic ni saje je fokus kat part mata die..if ade org puji mata die cantik, die akan jwb 'kakak tau mata kakak cantik'..huhu..

yg ni pulak si adik, nur wafa humaira..tgk muka die kat atas tu, termenung je..sebenarnye die tension ayah die amik dorg lambat..haha..waktu ni ade perlawanan bola kot x silap, so ayah dorg balik umah dulu baru dtg amik dorg..bila ayah dorg ni smp, si kakak terus ckp, ' ayah, lainkali amik la anak2 dulu..ayah ni mmg x sygkn anak2..' see budak2 skrg..huhu..

skrg ni dah dpt adik yg ke3..xtau la camne plak nanti..kite tgk jela..power puff girl team..


Wednesday, January 13, 2010

how time flies..

hi.. meet again :)
just want to share with you guys..
this things i got from my mail..


Barbie Doll has her 50th birthday this year..




Tweety bird is 60 years old!




And what about all our other ... CHILDHOODSUPERHEROES?

-

-
-
-
-
-
-
-
-
Superman

Thor


Wonder Woman



Batman n Robin


Spiderman





"Life is short, break the rules, forgive sooner, love with true love, laugh without control and always keep smiling.
Maybe life is not the party that we were expecting, but in the mean time, we're here and we can still dance....."

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...