Thursday, December 31, 2009

wishing you...

Happy New Year!
May 2010 be the greatest and glorious year than before..

daaa..nak blk awal ari ni..takecare all!

Thursday, December 10, 2009

macam2..

huhu..perut sgt lapar skrg ni..xde keje nak buat..act ade keje tp bos x masuk, so sume doc x approve pun lg..nak tgk tenet pun rase nak muntah dah..smp xtau nak tgk ape dah..

owh..saye amat memerlukan vacation brg seminggu dua utk menenangkn fikiran yg buntu ni..kepala ni berat sgt xtau la pe benda yg di-pk..mengalahkn PM plak yg pk mslh negara..insyaAllah nanti kami akan ke cherating cuti krismas nanti..3 days 2 nights..chalet sume dah booked, tinggal nak siapkn duit je lg..act nak pegi anta my sis blk uitm jengka..kebetulan 25th public holiday, and 27th die dah kena register..alang2kn, bwak jela dorg gi holiday sempena cuti sekolah ni..

owh lg satu..bln 12 ni kan musim org kawen..byk wedding yg nak kena attend..19bh ade 2 wedding..1 jiran umah punye anak kawen, 1 lg kakak bf adik saye yg kawen kat ampang..then 20hb ofismate mak punye kakak plak kawen kat wangsa maju..then 26hb member wkt kat matrix plak nak kawen..ni jauh oo..kat johor..tp disebabkn saye nak gi cherating, x bleh la attend..yg kawen ni roommate member saye, kire kenal jugak la walau x rapat sgt..n penutup kenduri on 2nd jan..that one my ofismate yg kawen, kak as..kat ampang..nanti pe2 i update story kat cni k..

Thursday, December 3, 2009

happy birthday syg!

MySpace
Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday to kekasih hatiku
Happy birthday to you
Hari ni birthday kekasih hatiku..happy birthday yg ke-23 syg! semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yg baik n bahagia selalu..

x celebrate pun besday ari ni.. smlm jumpa kejap bg present..then makan2 kejap dekat selayang..sori sygku..kite celebrate lmbt skit yerk..keadaan x mengizinkan..huhu..

bagi adiah pe? hehe..bagi baju je..tu je yg termampu buat masa ni..terimalah dgn hati terbuka :p
pic lupe plak nak amik..nanti bila tuan punye baju pakai bleh la amik tepek kat cni..tu pun klu org tu nak amik gambar..amatlah susah nak amik gmbr die..

Tuesday, December 1, 2009

new member :)

hallu..lame sudah x jengah blog ni..xde masa nak tulis kat cni..tp slalu gak bace blog2 yg lain if ade masa..entry kali ni nak cete pasal org baru dlm family kami..akak saye slmt bersalin 25 nov ari tu..baby girl lg..bertambah la bil girl dlm family..girl power..hehe..

ari ni baru confirm nama baby..nur husnaa nafeesa..lahir pkol 2.36a.m, dgn berat 2.99kg..amatlah putih melepak, dgn jari runcing2..hehe..geram tgk..tanye kakak die, wafa, nama baby ape? tau x die jawab pe? nur kacih..hehe..jangkitan virus nur kasih..nama baby die pun nak letak nur kasih jgak..bkn kakak die aje..mak tok ngan pakcik makcik die pun siap pggl baby kasih lg..pe2 jela kan..janji makna die elok :)

beberapa jam slps dilahirkan..

Friday, October 2, 2009

hangin

haluu..entry kali ini ditulis di melaka..nape melaka? sbb bsok saye ada convocation..hoorey! sekian lame tunggu akhirnye tiba jgak hari convocationku ini.. skrg ada kat umah clasmate, huda..die keluar so saye guna la jap die punye laptop ni..

huhu..sebenarnye hati tgh hangin ni..kitorg dpt la kad alumni..saye mntk tlg huda amikkn.. masalahnye ejaan name sayu dah bertuka..dr siti noor khairunissa jadi siti noor khairu..bleh? hangin btl..sape la yg buat kad ni..pandai2 la..klu x muat nak letak name penuh saye tu letak la siti ke, khairunissa ke, nissa je ke..ni suke hati mak bapak laki mak tiri die je nak ubah2 name org..cuba klu nama die org ubah2 suke hati, pe reaction dorg? jap lg nak try suro dorg tuka ejaan nama tu..x kire..hangin..hangin..

Tuesday, September 15, 2009

outstation..

a'kum.. hai sume.. lama btl x masuk cni.. bkn xnak masuk, tp bz sgt dgn keje.. x sempat nak bukak i'net.. dah sebulan asik outstation je.. dr selangor ke n.9, perak, kedah, johor, melaka n skrg ni ada kat dungun.. bsok insyaallah blk semula ke kl n start cuti raya.. wah, dah lama x melawat blog kwn2.. sori yerk.. ni pun bukak internet kat ofis dealer.. ada masa nanti saya masuk lg k..

saye nak wish siap2 SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN..jumpe lg di lain hari..

p/s: 3 oct ni saye punye convocation.. x saba nak jumpe kwn2 sume.. see u guys!

Wednesday, July 29, 2009

si chumel

korang..jom layan pic baby yg cute2..geram je tgk..very the chumel kan..ni bkn baby btl tau..tapi nampak mcm betul2 je kan..selalunye kat oversea ade jual baby2 ni..selalu career woman yg xmau kawen tp nak anak la beli benda ni..ape ke namanye..life baby ke pe ntah..tp mmg sebijik mcm baby btl..siap bleh nangis2 lg..jom layan pics..




























Monday, July 27, 2009

amuk

sabtu lpas ada org ngamuk kat umah saye..gila ke ape gi serang umah org malam2..wkt tu saye dah terlelap dah pun..dlm pkol 12 a.m camtu..sekali mcm terjaga, tgk mak n adik dah terintai2 kat tingkap..adik ckp de org gila dtg ngamuk kat umah..saye pun join la intai kat luar umah skali..owh, betul la org gila tgh ngamuk dpn umah..yg bengangnye anak org gila tu siap panjat masuk n ketuk2 umah saye..

tanpa bukak pintu, kitorg pun suro jela bdk tu blk umah kn..yela budak kan, nak mara kesian plak..die pun ketuk2 umah org mesti sbb ak dia yg gila tu suro kn..byk kali jgak kitorg suro bdk tu kuar dr umah tp dia still ketuk2 gak..maybe sbb takutkan mak dia yg gila tu kot..org gila tu plak still terjerit2 lg kat luar pagar umah..nasib baik la tergerak nak masukkan kete kat dlm pagar..slalu park kete kat luar pagar je..

jln terakhir yg diambil stlh org gila tu xnak blah - kami call polis minta bantuan..then, call jgak saudara yg dok blkg umah mntk tlg tgkkn..yela, mengganggu ketenteraman awam btl..tgh2 mlm buta plak tu..org sume kuar umah nak tgk sambungan cerekarama yg berlaku kat dpn umah saye..nasib lpas tu polis sampai n keadaan pun terkawal sikit..

nasib baik b4 dis kitorg dah buat report polis sbb org gila tu ugut nak serang umah..so, bila dia btl2 serang kitorg dah ada backup dgn report tu..berita terbaru yg kitorg dapat - org gila tu dah ditahan polis utk amik keterangan pasal kejadian amuk kat umah kitorg tu..

mcm2 manusia ada kn skrg ni..sanggup buat ape je demi kepentingan sendiri..mengganggu ketenteraman awam n keselamatan kami sekeluarga..harap lepas ni kejadian camni x berulang lg..kami x kaco org, so org lain tu plz la jgn kaco hidup kami!

keja baru

ari rabu last week saye gi interview tau..alhamdulillah, saye dpt keje tu..perasaan ade best + xbest pun ade gak..keje yg saye dpt ni kena gi melawat stesen minyak 'kerang' di seluruh malaysia..tp bkn sume tau yg nak kena gi lawat..yg kat pedalaman je, yg takde lg guna self-service system - hanya manual semata2..so, tugas saye nanti kena la ajar kat retailer minyak tu pasal system baru yg kerajaan malaysia cadangkn bg mengurangkn penggunaan labour asing..so nanti saye kena convince retailer2 ni utk gunakn system tersebut kat stesen diorang..yg interestingnye of course la sbb dpt jalan 1 malaysia kan..nak gi sendiri xtau bila lg..yg xbestnye camne la nanti wkkt keje, nak kena convince lg retailer2 tu..n yg pasti mesti sgt penat sbb kena travel..keje ofis hour mcm skrg pun tido awal..ape2 pun, alhamdulillah..ada jgak rezeki utk saya kn..

Thursday, July 23, 2009

what i feel now?

saye tgh sedih skrg..mule2 gembira sbb dpt keje, but gembira sekejap je..skrg rase mcm takde semangat langsung..ape yg dirancang x seperti yg diharapkan..hope ada hikmah di sebalik sume yg dah tersurat..aminn..

Monday, July 20, 2009

in memory - UTeM 2005-2009

hari ni saye saje nak share gmbr class wkt menuntut di Universiti Teknikal Malaysia Melaka, or officially known as UTem..kenangan utk class BMCT 2005-2009 walaupun x lengkap coz ade yg x dtg wkt amik pic..hopefully u guys will succees in ur career out there..keep in touch!


pic formally taken..

aksi gila2..

Sunday, July 19, 2009

sushi..

korg suka mkn sushi x? bkn apa, tibe2 teringat 1st time saya mkn sushi ni..wkt tu dlm darjah 4 kot..blaja mkn pun after my dad abis kursus 3 bln kat jepun..my dad je tau gi jepun, kitorang x pun..huhu..than after my dad blk dia pun ajar la kitorg mkn sushi ni..

1st my dad ajar mkn california roll..wkt 1st tima mkn tu, smp lari2 la ke dapur nak luahkn blk..x lalu rasenye..x biase la katakn..tp skrg ni, california roll tu la our fav selain ebiko..dulu2 california roll tu kat carre4 baru rm2.50, tp skrg dah rm4.50..dasat2..so, klu nak mkn sushi tu kdg2 kitorg buat sendiri je..beli beras jepun tu, tikar utk menggulung, timun jepun, ebiko, mayonis n isi ketam..mula la sume org excited nak buat..

tp kn, yg plg gile mkn sushi ni ialah my bro..fuh..bagi jela ape2 kat dia, sure licin..yg masak, mentah sume dia telan..hii..kira untung klu bwak dia gi bufie mknan jepun ni..tp slalunye die pegi ng kwn2 die je..ni ade some pic kami di sushi king..wkt ni kitorg antara customer terakhir..mane x nye, pkol 10.30p.m baru gerak dari umah ke ou semata2 nak mkn sushi..my dad yg jadi mangsa blanje anak2nye ni..
me, najwa n mudzaffar..


my bro yg gile sushi..

Thursday, July 16, 2009

anniversary

yesterday was our 4th annyversary..we was together for a long time..so many things we hv go through together..alhamdulillah, we'r still together..god, plz bless our relationship..aminn..MySpace



alhamdulillah..pejam celik dah 4 taun kitorg bersama dlm relationship ni..sgt bersyukur sbb bleh smp ke tahap ni; walaupun dah byk dugaan dlm relatiship kitorg ni..amatlah berharap relationship kami ni dpt diakhiri dgn ikatan yg sah spt yg telah dirancang..


bila? xtau lg bila..byk perkara yg nak kena pk buat masa ni..yg pntg klu nak ke level yg lbh atas dlm relationship ni, sikap tanggungjawab mesti ada..tu yg penting..bkn senang nak kawen..sblm kawen pun byk benda yg nak difikirkn..persediaan, persiapan ke arah itu..n bila dah kawen perkara lain plak yg perlu diambilkira..in fact, perjalanan slps kawen yg plg pntg sbb kite xtau ape yg ada di hadapan utk kite..cuma mampu berdoa dan berharap semuanye akan menjanjikan pengakhiran yg baik n gembira..


p/s: for u syg, happy annyversary! love u..MySpace

Monday, July 13, 2009

wedding time

hello3..nak update cete..sabtu n ahad lpas bz attended wedding org..agaknye skrg ni mmg musim org kawen je kot..x kawen, bertunang..skrg dah x macam dulu2 dah rasenye..dulu klu nak buat kenduri kawen, mesti waktu cuti sekolah..pastu jadi la sehari smp 2-3 kenduri nak kena attend..

okeh..sabtu lpas we all 1 family ke setiawan..attend kenduri kawan mak, kak fiza..best je gi wedding die..penuh dgn bunga..themes color merah, putih n hitam..so sweet..bawah khemah penuh dgn rose merah..x masuk pelamin n tempat makan beradab lg..mmg grand la majlis ari tu..kwn mak bgtau khemah + pelamin je rm7 ribu..fuh..mmg padah la cantik sgt..nanti klu ade masa saye letak gmbrnye..


pengantin tgh makan after kenduri..


my mum wt the brides..



then, ari ahad plak..kami 1 family ke taman metropolitan, kepong..ala, tmpt org selalu main layang2 tu..tp kitorg bukan gi main layang2 tau..kitorg ke wedding adik makteh..kiranye biras mak saye la..die buat garden wedding..di tepi pancuran air lg..wedding ni themes die hijau putih plak..bleh la tahan grand nye..mkn tak la best sgt, tp diorg siap panggil lori aiskrim lg utk budak2..tp yg x bestnye, kenduri x start lg rendang dah basi..so, x letak la rendang tu kat meja hidangan..nak salahkan sape? tentu la pihak katering kn, sbb diorg yg supply mknan..

my mum..

my sista..



so, kpd sape2 yg nak kawen tu buat la pilihan yg betul..bukan saje pasangan kena yg betul, tp juga persiapan2 lain..kirenye overall la..kite klu bleh nak kawen sekali utk seumur hidup..btl x?

Thursday, July 9, 2009

gigi oh gigi

yesterday after blk keje, i and my mum terus ke selayang..nak buat pe? nak gi jumpe dentist.. saye kan tgh sakit gigi skrg..smp at 1 clinic ni, skali tgk tutup plak..terus ke clinic yg ke2..nasib baik bkak..register kjap n duduk2 dulu sbb ade patient kat dlm service room tu..a few minutes later, saye pun dipanggil..as usual la, dentist check gigi..ketuk sana, ketuk sini..at last die ckp, 'gigi awak takde mslh'..haish..camne plak bleh takde mslh..saye sakit gigi smp pening2 dah 1 week++..then dentist tu ckp ade 2 kemungkinan je, 1 sbb sinus n 1 lg maybe ada nanah kat akar sbb gigi saye ni special skit..so, utk rawatan either nak cabut or buat root canal treatment..cost die? utk cabut gigi geraham, cost rm60-rm80,,for the root canal treatment, it cost only rm500 for 3 times treatment..ONLY?

huhu..nak cabut syg plak sbb doc ckp takde mslh.. klu dah cabut skali takde nanah kat akar gigi tu camne? sia2 jela saye cabut gigi nanti..dah takde gigi..make the root canal treatment? fuh..harga dia sgt la 'murah'..uwaaaa..last2 decide amik antibiotic dulu..for 3 types of medicine + consultation, it cost rm35..

otw blk umah, pening plak kepala ni pk..takkan takde mslh kot..mmg tgh sakit pun gigi ni..pelik btl dgn dentist tu..takpe2..mkn dulu ubat..ubat tu quantity dia ckp for 3 days..try dulu..if x better jgak, cukup bln lah gi jumpe dentist lain dulu..

owh..dari smlm saye tiba2 je dpt selsema..and now kepala dah start pening..apekah saye ada simptom2 nak demam? or nak terjangkit penyakit mata dgn anak buahku si wafa itu? OH TIDAK! x mau!! balik nanti harus mkn ubat cepat2..owh..sgt x selesa skrg..

Wednesday, July 8, 2009

happy mowning!

hola..today kat shell ade safety day..so td tgk byk je booth2 utk buat pameran pasal safety..klu kat pd dulu sure kena gi kat sports club..owh, taun ni mak ckp takde t-shirt for safety day coz they all dah cut cost..so, x dapek la t-shirt free taun ni..td tgk sume pakai safety shirt yg last year punye je..red color gitu..

owh..nak cete pasal annoying person smlm..saye sgt x puas hati dgn budak tu..apa motif dia sebenarnye nak amik2 nama org bagai..pastu guna nama bos ckp bos mntk..helo..u'r so annoying ok! x penah lg la saye jumpe laki segedik camtu..heh..ingat kamu kenal boyfriend saye, saye nak heran dgn kamu? bleh blah la..

herm..hari ni rase mcm nak gi jumpe dentist, tp tibe2 je gigi ku ini berkelakuan baik..x sakit langsung plak..saba jela..agaknye mmg camtu kot..dgr je kite nak gi jumpe dentist, terus dia sihat je..tgk dis evening camne..if still sakit smp dpt headache, saye akan ajak mak gi klinik jgak..hehe..padan muka kamu wahai cik gigi :p

Tuesday, July 7, 2009

saba jer la..

huhu..dah la tgh sakit gigi ni..bleh plak de bdk memekak dgr lagu heavy metal..ko nak dgr lagu ke, memekak la sengsorg dlm hati..nak feel pun xyah la smp nak hentak2 kaki, ketuk meja bagai..x pk org lain btl..
condition: saye sgt takde mood skrg!!

Monday, July 6, 2009

rindu bayangan..

i miss him!!

:( :( :(

skrg ni terasa sgt bosan dok kat umah..tv rosak punye pasal..sgt bosan bila takde tv..wkt ni la terasa betepa pentingnye kehadiran sebuah tv tu..huhu..skrg klu dok umah, pkol 9p.m pun rasa mcm pkol 11p.m..pkol 11a.m plak rase mcm dah pkol 3p.m..begitu dahsyatny bile takde tv, smp xtau dah nak buat pe..kesian diri kami ini..

banyak cerita..

sabtu lepas, saye buat overtime di tmpt keje coz secara kebetulan my mom kena check pasal fire alarm system..sumthing like that la..so, saye pun buat ot 4 jam..after ot, we all attend wedding my sis punye member, kak ida..sgt chantek die ari tu..al maklum la, nama pun pengantin kan..berseri2 wajahnye..her husband pun not bad, good looking..org kelate dgrnye..yg bestnye, pengantin telah dipaksa nyanyi secara duet..lagu pe lg, standard utk org kawen - jgn pisahkan..yg lawaknye, start je pengantin nyanyi hujan turun lebat jgak la n after they all abis nyanyi, hujan pun berenti gak..hehe..hujan rahmat..
after mkn2, we all gerak ke seri gombak..lepaking di rumah member mak saya..bertanya khabar n bergosip2..hehe..tp x lama sgt pun lepak di sana, mak saye kn masih sakit lg :(
hari ahad plak, ada majlis pertunangan just beside my house..kak ety bertunang..sebenarnye, saye x la rapat pun dgn kak ety or adik beradik die tu..dorg lbh suka dok dlm umah je..tp disebabkan berjiran, saye pun menyibuk la ikut mak saye gi baca yassin..then, mak sibuk plak tlg buatkn tepak sireh..ada plak pihak pmpn yg kena buatkn..dgr cete, hantaran kedua2 belah pihak disiapkn oleh kak ety tu sendiri..sian dia, suara pun dah takde wkt majlis..n ada plak tragedy terjadi - mak andam xnak make-up kn sbb x abis bayar duit pelamin, make-up n baju..act kak ety tu dah bayar deposit, tp xtau la ape halnye dgn mak andam tu..tp at last, mak andam tu make-up kn jgak wajah kak ety tu..yg x bestnye, mak kak ety tu beria ckp pelamin tu disponsor oleh doctor tmpt kak ety tu keje (kak ety tu nurse)..padahal, pelamin sume tu kak ety tu yg bayar..kitorg tau pun time dia nangis2 sbb mak andam xnak make-up tu..xtau la ape motif mak dia ckp camtu..mcm2 cerita..tp la kan, majlis tu tak terasa pun kemeriahannye..xtau la nape..biase2 saje..
apsal xbleh buat space antara perenggan eh? hangin btl..terpaksa kaler2 diff. perenggan..

Wednesday, July 1, 2009

expose mistik episod 2

mlm td berlaku lg expose mistik di rumah saye..lebih ganas dr yg lepas hehe..
kejadian berlaku kira2 pkol 10 mlm dimulai dgn bacaan ayat suci al-quran..
and then kejadian mistik pun berlaku.. kali ini 2 org ustaz telah berganding utk menolong mak saye.. sgt tenang kedua2 ustaz mengendalikn keadaan..kami x melepaskan peluang utk menolong..yela, bkn selalu kejadian ini berlaku..n yg plg x sangka berlaku dlm family saya..sifat hasad dengki seseorang telah membuatkn mak saya sakit berlarutan..
sewaktu kejadian, ustaz telah memaksa jin tersebut keluar dari badan mak saya..sgt hebat dan kuat tenaga jin tersebut, sehingga terpaksa dipegang oleh 3 org pembantu (saye, abah n diba) selain kedua2 ustaz tersebut..yg lawaknye sempat plak jin tu tarik seluar adik saye, jenuh plak saye n diba lepaskn seluar tersebut smbl berhempas-pulas menekan kaki mak saye..kuat ooo..lenguh tgn saye smlm..
yg plg hebat, dgn hanye menggunakn sebiji lada hitam, jin tersebut terpekik2 mcm kakinye telah dipasung n dicucukkn paku..menjerit sekuat alam mak saye, nasib baik takde org dtg..huhu..n ketika kejadian ini, jgn tertipu yerk tuan puan jika jin tu ngaku dah kuar dari badan..smlm 3 kali sesi menyuruh jin tu keluar..siap kena ugut lg baru jin tu kelam kabut nak kuar..tu pun rasenye x abis lg..minggu dpn maybe smbg lg..
yg dasyatnye, dlm badan mak telah diletakkan ular bersama sarang yg melilit badan mak saya, paku n ntah pe2 lg..wallahualam..
sesi expose mistik berkenaan berlangsung sehingga pkol 11.30 mlm.. owh, lupe plak nak cete..sewaktu ditanye dari mane dtg, jin tu ngaku die seorg pmpn n dtg dari umah 2 tgkt di kwsn umah kami ( jin ngaku setelah kakinye dibakar rasenye dgn sorg ustaz tu..klu x, asik jwb xtau je..mmg jin bodo..hehe)..pengakuan jin tersebut menguatkn lg syak wasangka kami terhadap sape pengirimnye..tp bak ckp ustaz tu, x baik syak2..kite tunggu je mggu dpn apa cetenye..
lg 1, yg anehnye ketika berubat mak saye x rase sakit langsung..mungkin disebabkan kehebatan ayat2 suci yg dibaca..n buat pertama kalinye mak saye bleh tido lena mlm td setelah sebulan lbh tidonye terganggu..n yg plg aneh, sakit mak dtg blk hari ni..nampaknye jin2 yersebut telah menggunakn teknik serang hendap terhadap mak saye..kite tgk nanti eh..ajal maut seseorang bukan terletak di tangan jin or manusia,tp yg maha kuasa..

Tuesday, June 30, 2009

idaman hati


sony ericsson T707
ada sape2 yg nak hadiahkn enset di atas kpd saye? hehe..enset yg sgt cumel..sgt nak beli tp xtau bile bleh dpt..yg pntg nak amik dulu sony walkman yg dah berkurun kat kedai tu.. doa2kn la saye dpt beli enset di atas ini..yg pntg mesti pink kaler ok!

mind ur own business!!

kepada sesiapa yg x berkenaan dgn kami, anda tidak dialu2kn utk menyertai kami..so, mind ur own business..jgn nak menyibuk hal org lain, jgn nak lebih sudu dari kuah..sedar la diri anda tu sape..hanya mengharap pertolongan org lain..tidak mengenang budi! bagi susu dibalas dgn tuba.. saye x hairan org mcm ni wujud kat dunia ni, menyusahkan org demi kepentingan peribadi.. 1 je yg perlu diingat, percaya la pada hukum karma.. what goes around comes around..1 hari nanti anda juga yg akan dapat balasan..x di dunia ni, di akhirat nanti..watch out!!

Monday, June 29, 2009

the sista..

sabtu lepas, kami sekeluarga bertolak ke jengka, pahang utk hantar my sista najwa yg mendaftar masuk ke uitm..bertolak dlm pkol 8 a.m dgn menaiki 1 kete shj..sgt semangat utk ke jengka, bgn seawal pkol 5 utk goreng nugget, drummet n sosej sbg bekalan then bersiap2 sume..pkol 6.30 a.m siap then along ckp around 7.30 a.m dorg sampai..smp di uitm jengka around 11.30 a.m setelah singgah jap di hentian temerloh..sgt saujana mata memandang pemandangan utk ke uitm tersebut..sepanjang jalan hanye ada pokok sawit je..pekan die pun kecik je..and ada pasar pagi pada hari sabtu tu..

sampai je kami parking kete n ke tmpt pendaftaran..sgt jam dari jln masuk nak ke tmpt parking tu..registration amik masa kejap je, maybe sbb dah x ramai org sbb kami smp pun agak lewat walaupun sbnrnye bleh register until 4.30 p.m..then ada plak 1 announcement ckp parents bleh ada smp pkol 12.30 je sbb student kena berkumpul kat dewan..hekeleh..kejap gle..dah la baru smp je..awa dpt hostel sblh tempat register tu je, tp biliknye di tgkt 3..kami pun angkut brg2 then mak tlg ironkn baju batik, kain gelap n tudung..sume kena pakai tudung waktu orientation week..nasib dia ada bwak tudung spare n selendang tak dibenarkn pakai wkt orientation..bila dah nak siap, ada plak lg 1 announcement ckp student kena berkumpul pkol 1.45 p.m plak..so, kami kemas2kn katil n brg2 awa then turun mkn kat padang dpn hostel dia..pekena mee sup smp la tiba saat dia kena gerak ke dewan..mak aii..ramainye student..mcm anak kambing masuk kandang je lagaknye..dorg jalan dlm barisan menuju ke dewan..kami hantar awa ke dewan naik kete je..agak jauh jgak klu die nak jln, dah la panas terik plak tu..tiba saat perpisahan, xbleh nak rase sedih sbb cuaca tersangat la panas..yg lawaknye, bleh plak deeja jerit, 'makteh, jgn pegi sekolah'..hehe..awa masuk dewan, kitorg pun terus blk ke kl..



my sis..dah siap berbaju batik..


katil yg belum dikemas bersama 2 org model..
.
.
.
.
.

taraa..dah siap kemas..


smp kl, kami singgah di tmn melawati coz along nak beli bhn2 buat kek..then, singgah beli nasi ayam, abc and lai chee kang di warung yg selalu gak kami pegi di melawati tersebut..mak n along x lepaskn peluang utk beli buah durian..hehe..after that, terus menuju ke rawang..

dgr awa cete, orientation tersangat la pack..dari pkol 2 p.m kami tinggalkn die di dewan, pkol 12 a.m baru dorg bleh tinggalkn dewan..tu pun around 4 a.m kena berkumpul blk..gile sggh dorg punya orientation..at least bagi la bdk2 rest dulu, mlm baru start ke..maybe senior2 yg buat orientation tu x penah buat kot, tu semangat jawa terlebih..seingat saye, masa di matriks n uni ada jgak orientation tp xla se-pack time awa ni..saba jela, nasib seminggu je orientation..chaiyok2!!

Friday, June 26, 2009

cerita durian..

ini ade satu cete lawak (bagi saye) yg berlaku beberapa hari yg lepas..sedang kami bergosip berkaitan peristiwa seram ketika di dapur umah pada waktu malam, tiba2 emak berkata ' macam ade bau durian la' and seorg makhluk lagi berkata 'jgn tego'..gosip diteruskn sehingga kami bertandang ke rumah kedua..persoalan yg timbul 'nape masih ade bau durian' n ketika berada di rumah ketiga, seorang penghuni dari rumah ke3 telah sendawa akibat kekenyangan n guess what? yes..correct..bau durian yg keluar.hhhaaahhhaaaa..rupenya bukannye ade petaka or what yg hadir dlm bentuk durian, tp beberapa ahli gosip telah membaham (bleh gune ke) durian sblm bertandang ke rumah kami..patutla ade je bau durian ke mana2 kitorang pegi..hampeh btul mereka2 ini, bukan nak ngaku awal2..saje nak bagi kami diselubungi misteri buat beberapa ketika..
lawak x lawak x?
moral of the story: sila tahan sendawa lepas makan durian jika x nak jiran anda tau kat rumah anda ada buah durian (x bleh blah)

?????

apakah perasaan anda apabila ditawarkn kerja tibe2 ditolak sbb takde lesen kete?

adakah reaksi anda:-

1. aargggghhhhhhh.....tidakkkkkkkk!!!!!!!!!
2. huwaaaa.....menyesal tak amik lesen awal2..
3. takpe la, dah takde rezeki..
4. kesemua jawapan di atas..

huhu..saye memilih no.4 iaitu sume jawapan di atas.

moral of the story: sila amik lesen motor/ kete/ lori/ aeroplane/ heli/ kapal selam anda secepat mungkin.

note utk diri sendiri: sila gunakn gaji anda bulan ini utk amik lesen jika xnak kejadian di atas berlaku lagi.

sekian, terima kasih.

Tuesday, June 23, 2009

good morning!

morning everybody!! hari ni sgt mengantuk ok + bosan coz mak mc..huwaa..terasa mcm lmbt je masa berlalu..pagi td pegi keje tumpang along n suaminye..terpaksa bgn sgt awal ok! 5.30 dah bgn, iron baju sume sbb smlm waktu nak iron baju bleh plak tertido..xblehblah btl..sedar je dah pkol 2 dgn enset tgh cas kat hall..so bgn amik enset, reply msg n terus tido smp la alarm bunyi kali pertame, kedua n ketiga..ok saye dah bgn..matikn alarm, iron baju n bersiap sume tu..then along call suro pegi ke umah kak lin..ok! sgt gelap lorong nak ke rumah kak lin itu..nampak mcm ade sekor kucing kat tgh lorong, tp bile dah dekat tgk takde plak..adekah itu hanye bayangan semata2 disebabkan takut lalu kat lorong gelap ataupun adakah kucing hitam tu dah blah wkt saye tgh kelipkn mata? oh tidak! tgk kat tepi2 jalan takde plak bayang2 kucing or ape..so saye jalan cepat2 smbl imagine kucing tu ade kat dlm longkang..smp kat umah kak lin, along dah ade n trs kami memblahkn diri..then singgah jap kat hentian sg.buloh nak topup touch n go..senang je rupenye nak topup ikut mesin..masukkan kad, masuk duit n amik resit..lagi cepat dari buat kat kaunter..hehe..so next time bleh la topup kat situ je..ok, now back to work!

Monday, June 22, 2009

happy father's day

smlm wish father's day kat abah..then kami keluar b'shopping ke OU..act my sis yg shops brg2 die nak ke uitm for dis saturday..n then die belikan present utk abah sempena father's day..belt from alain delon..b4 blk umah belikan sushi plak utk abah..takde sambutan yg hebat sgt pun for dis year..ala kadar shj..tp part yg paling best adalah therapy dgn bershopping..hehe..lapang fikiran kejap..
hari ni pegi keje spt biase..mak still x sihat..pagi tadi mak pegi klinik n doc bagi mc 3 hari..huwaa..3 ari tu..kesian saye keseorangan kat cni..kena blk naik bas n tren plak tu..huhu..nasib baik ari ni my dear nak jemput..hehe..bsok nak dtg keje pun xsure whether kena tumpang along or suro abah tlg hantarkn..tgk la keadaan nanti camne..xde mood sgt ari ni..sakit kepala..

expose mistik

ari sabtu yg lepas telah berlaku satu kejadian expose mistik di rumah saye..new experience la for me yg x penah tgk benda2 camtu..seram, sedih, lawak, mara..mcm2 perasaan ada..siap ade transformation lg.. transformation keadaan seorg manusia ke jin..bkn manusia jadi jin, tp jin de dlm badan manusia..paham x ayat ni? sape2 x paham buat2 paham jela yerk..kirenye jin dah ceroboh hak manusia la dgn menumpang dlm badan manusia tersebut..lbh kurang la..n dlm sejam lbh jugak la kejadian tersebut..kirenye klu buat recording utk cete expose mistik dpt la 2 episod..huhu..2 jela yg nak cete utk kisah ari sabtu lepas..x bleh detail sgt..ape2 pun jgn biarkan hidup anda diselubungi misteri..

Friday, June 19, 2009

takde tajuk

lupe plak nak update pasal en.laptop saye..en. laptop dah mule sakit blk start last week..kaki kiri die dah patah..huhu..kaki ke? engsel pe ntah namenye tu..idak la teman tau..dulu belah kanan dah patah, ni belah kiri plak..org yg betulkan dulu ckp benda tu dah ketat sbb myk dah takde..lbh krg camtu la..yg x puas hatiny org tu lekat pe ntah lbh krg mcm chewing gum je rupenye kaler kelabu..then charge smp 100..ni terbang lg la fulus gue nak betulkan..harus mintak kat en. banker merangkap abah ku nanti..yg pastinye, taknak pi kat tmpt ari tu dah..walaupun tmpt yg pi ari tu kebetulan bdk kelas wkt sklh dulu punye (die punye ke, die keje je kat situ), tp xbleh blah..baik cari kedai lain..so for time being, saba la wahai en.laptop yerk..n adikku en.mudzaffar, diharap jgn gunakn kekerasan n keganasan ke atas en.laptop ku itu..walaupun begitu ghupenye, en.laptop telah berjasa selama hampir 4 thn..so, kite kena la menghargai segala jasa dan pengorbanan en.laptop tersebut..taburilah sisa2 kehidupan en.laptop tu dgn kasih syg bagaikan menatang minyak yg penuh..

cerita hari ini..

pagi ni kitorg kuar g ofis agak awal disebabkan sume dah siap awal..then smp ofis pun around 7.35a.m.. nak naik ofis cam awal lg, then saye pun snap beberapa pic menggunakan camera yg mmg tersedia di dlm bilik mak tu..haha..salahgunakn kemudahan yg ada..act camera tu utk amik pic org nak buat pas..tp disebabkn kebosanan yg melanda, saya (n mak) pun amik2 gmbr utk memenuhi masa lapang..hehe..then, breakfast ng sekeping roti kismis n hot milo..sharp at 8.00a.m saya pun melangkahkn kaki ke ofis..

terasa sgt ngantuk wkt buat keje (n main i'net)..act ngantuk dari dlm kete lg tapi cam x bleh nak tido.. n waktu rehat slps mkn nasi berlaukkan daging masak kicap n sayur masak sos tiram kot, saya pun dgn rase semangatny membentang kain di atas carpet n dgn beralaskn sehelai towel, saye pun membaringkn diri dan mule melelapkan mata..haha..seyes best gle tdo..dekat pkol baru mak kejut suro bgn..ari jumaat ni biase la rehat 2 jam..heaven gle dpt tido, but still sleepy rite now..bos plak takde..pe lg, memblog n g jenjalan kat blog org jela..jap lg ingat nak smbg keje sket..

ari ni mcm takde mood je..act dari mlm td..n xtau nape mata ni sgt mengantuk dari pagi tg bawak la ke petang jumaay yg mulia ini..myb patut refreshkn mood n ng g shopping cuti2 mata n minda..ahaks..ape yg ko merepek ni labu..sedarla duit ko ade berape hengget je tu..tp takpe, banker ade..bleh buat loan dulu..lalala..

Thursday, June 18, 2009

herm..

hari ni 1st day saye keje kat syarikat kerang..bosan gilos wat keje ni..sgt ngantok ok!

nak wat luahan hati jap..
nape la susah sgt nak dapat kepercayaan org?
nape org xnak faham nape kite amik satu2 tindakan tu?
nape org nak kite ikut ckp die je, tp die xnak bertolak ansur?
nape org ckp die faham kite, tp sebenarnye die x faham pun?
nape kite dah byk berkorban, tp die xtau nak appreciate?
nape die asik ungkit kesilapan wkt dulu pdhal benda tu takde ape pun..
nape org lbh percaya kata2 kwn die dr percaya kat kite?
nape org x bleh support ape yg kite buat?
nape?nape?nape?
sgt tension skrg ini..sgt sedih..sgt keliru..
mcm2 perasaan ada..
tension ng org yg xbleh nak faham diri kite..

Monday, May 25, 2009

interview

Hi guys! Long time have no updates in this blogs..no internet, besides no new story about me until today..haha..today is my 1st interview and it was so funny to me..and the interviewer took only about 10 minutes to interview me until we’ll meet for 2nd interview tomorrow..

Here are the conversations during the interview:

Interviewer: good afternoon, ct!
Me: hi..good afternoon!
Interviewer: have a seat please.
Me: tq
Interviewer: so, u currently stayed at rawang?
Me: yup, I stay at rawang.
Interviewer: with ur family?
Me: yup, but if I get this job I can come with my mum as she was working at damansara. Then, I can take lrt until here.
Interviewer: owh..so, what time your mum start work?
Me: 8 a.m
Interviewer: ok..so, at here we’ll start at 8.30 a.m. it is difficult to you to come here unless you have on transport.
Me: I do have motorcycle but it is too far for me to come from rawang wt motorcycle.
Interviewer: yeah..but nevermind as long as you can reach here. So, our company is a Singapore company..bla..bla..bla..our product is pv collection.
Me: actually what is the pv collection?
Interviewer: pv collection is our main product contains of fragrance, bags, shoes, bla..bla..bla..we want to expand our company..bla..bla..bla..so, you have to make the advertising n promotion about the products..bla..bla..
Me: how we will make the advertisement n promotion?
Interviewer: currently we have some magazine that will promote our product..but as the management trainee, you need to communicate with the community to introduce our product..bla..bla..bla..so ct, we would like to make the 2nd interview with you. The interview is about the on job training..it is from 9.15 a.m until 6 p.m. so, do you currently working?
Me: nope
Interviewer: Is it ok for you to come tomorrow?
Me: ok.
Interviewer: so, we’ll see tomorrow at 9.15 a.m. please do not be late as it is your 1st on job training. There is some task for you tomorrow and if you passed, we will take you for this job.
Me: where the training will be held?
Interviewer: ok..the training will be held at klang valley..bla..bla..bla..
Me: owh..sound interesting..
Interviewer: yeah..it would be fun for you..so, we’ll meet tomorrow?
Me: ok..tq.
Interviewer: tq

Haha..that was how the interview was going on..the interviewer was the nice person for me, but I think maybe I do not attend the interview tomorrow..on job training? Ouch! It must be selling the product to the community..nope..and i do not interested with that..besides, he did'nty take a look at my certs file..huhu..penat den nyusun segala sijil yang ado..hampeh btl..so, at the end i can make conclusion that anyone can get this job x kire la you have degree or just the spm certs..

Friday, May 15, 2009

ape2 aje..

cepatla hari esok menjelma..xsaba nak tunggu mak n my sis dtg..sgt bosan skrg..asik layan blog, surf internet, main game, tgk movie..bosannye buat benda yg same je..sakit kepalaku ini..huargh!!

owh..tadi batu je lepas jual fridge..letak harga 300..nak kurang bagila 280..org tu nak 250 jugak..last2 jual jela ng syarat kena angkut sendiri fridge tu..asalkn terjual dah la..nak cari org beli bkn senang..so, settle dah 1 keje..

pastu my housemate a.k.a kak uya bgtau, die dpt jadi RA (research assistant) bawah IR Talib..alhamdulillah..dapat gak die keje..nasib la dok kat bawah ir tu..hehe..
Start time : 5.47 PM


Name : Nissa


Sisters : 3 Sisters (Along, Awa n Diba)


Brothers : 1 Brothers (Mudzaffar)


Shoe size : Size 7/8..depends on the brand


Height : 158cm...am not sure


Where do you live : Bnd Tasik Puteri


Have you ever been on a plane : Yup!!


Swam in the ocean : saye x reti berenang..haha..


Fallen asleep at school : mesti2..time BI..ngantuk gile sbb cikgu sgt bosan..tido kat sblh tmpt cikgu berdiri je plak tu..isy3..


Broken someone’s heart : penah ke? kot..


Fell off your chair : penah..haha..wkt main kerusi beracun..hampeh btl..


Sat by the phone all night waiting for someone to call : penah la..

Saved e-mails : yup

What is your room like : sgt kecik + almari baju + almari buku + meja komputer + jadi bilik solat

What’s right beside you: nothing

What is the last thing you ate : td mkn pulut ng smbl ikan bilis + sosej + nugget


Chicken pox : wkt kecik2 dulu..sikit je plak tu..hehe..


Sore throat : kadang2..


Stitches : yup.. apendiks

Broken nose : x penah lg


Do you Believe in love at first sight : nope


Like picnics : yeah


Who was/were…The last person you danced with : my niece, wafa


Last made you smile : phone call dgn by dear


You last yelled at : bila eh? x ingat la plak..


Kissed anyone : mestila penah


Sick : sakit perut


Miss someone : Kwn² lama di smtg n matriks

Who do you really hate: Penipu..mungkir janji..talam 2 muka..


Do you like your hand-writing : Yup


Are your toe nails painted : Nope


Whose bed other than yours would you rather sleep in : my mum bed


What color shirt are you wearing now : blouse in blue color


Are you a friendly person : depends


Do you have any pets : takde..x suka..


Do you sleep with the TV on : sumtimes


What are you doing right now : doing the tag


Can you handle the truth : depends on situation


Are you closer to your mother or father : both


Do you eat healthy : sume mkn

Do you still have pictures of you & your ex : nope..sume dah buang


If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : mum, my dear


Are you loud or quiet most of the time : quite


Are you confident : not really


5 things I was doing 10 years ago:


1. baru msk form 1 haha


2. suke tgk cete hindustant..x bleh blah

3. meet my best frens at that time, rusiyah n zaidah


4. suke lepak kat umah je...


5. suke ponteng kadet klu kena kawad hehe

5 bad habits:

1. suka sgt berangan

2. suka mkn smbl baca buku

3. cpt marah

4. klu tgk org, 1st impression ialah bila tgk gigi dia..haha..

5. duduk x lurus

5 things I would do if i were a billionaire:


1. shopping!

2. travel around the world..hehe..


3. settlekn sume hutang yg ade

4. buat harta..beli umah idaman..

5. bayar zakat n sedekah


5 places I’ve lived/living:


1. sentul

2. gombak

3. selayang


4. rawang

5. melaka
7 people I tag:

sape2 nak buat pun bleh ek..
Finished : 6.05 pm

tag lagi..

hari ni sgt bosan..so saye terase nak buat tag je pada ketika ini..

Nama ‘Timang-timangan’ anda oleh yang tersayang?
ayg..
bdk wangi..hehe..
dear

Anda seorang yang..
suka senyum
pendam rasa
suka berangan

Describe apa membuatkan dia terlalu istimewa dimata anda...
memahami..
sabar je..
b'tanggungjawab

Makanan & Minuman favourite anda
makanan: soto, sambal ikan bilis, tomyam
minuman: apple, limau ais, susu

Favourite Color

brown
pink
white


Favourite song
dan
stay
the day u went away

Siapa yg selalu membuatkan anda tergelak

family
si dia
kawan2

Sikap yg membuatkan anda stress
org yg byk sgt cakap
fussy
amik kesempatan

3 benda yg mesti ada dlm bag anda
enset
wallet
bedak

Kali terakhir anda beriya-iya menangis. Kenapa?
biarlah rahsia..hehe..

Perkara yg paling lucu atau memalukan dlm hidup anda
jatuh longkang kot..
waktu form 5 x silap..baru blk class, so otw nak g dewan mkn ng my fren..kitorg kena langkah 1 longkang kat tepi kantin ni disebabkn malas nak ikut jalan jauh..tgh langkah longkang, sekali my fren perasan saye takde..rupenye dah slmt msk longkang..nasib baik la x dlm..n saye pun xtau camne bleh jatuh, myb kain x lepas kot..at last, malu punye pasal trs blk dorm..nasib xramai org wkt tu..hehe..

tag..

5 names I go by :
  • angah
  • ayg
  • nissa
  • ct
  • makngah

5 Jobs I have had in my life :
  • trainee engineer
  • filing assistant
  • receptionist
  • operator
  • admin

5 place I have lived before :
  • sentul
  • gombak
  • selayang
  • country homes
  • bdr tasik puteri

5 TV shows that I watch currently :
  • matahari
  • af
  • mr mama
  • intan
  • cerekarama

5 place I have been :
  • kl of course
  • melaka
  • kedah
  • kelantan
  • terengganu

5 of my favourite foods :
  • soto
  • ikan patin masak cili
  • tomyam
  • sambal ikan bilis
  • kfc

5 things I would like to do
  • nak keje!
  • nak g jenjalan..
  • nak mkn kek..
  • nak g shopping! lalala..
  • nak blaja kete..

Thursday, May 14, 2009

feeling better?

erm..feeling better now..had a conversation with one of the most important person in my life..of course in text only..discuss bout some matter happened..cannot defend myself from crying again..yup, i cried an hour ago..bout what? not ur matters ok! juz wonder why dis things happened to us? i really hate it! but, no matter what i really love all of you guys! damn love!!

somehow people saw we was laugh and smile, but they can't see in our smiling and happy faces, there is a BIG problem that they don't ever think and imagine to happen..

at dis moment, really want to hear 1 of my favourite songs - stay!

lagi cerita..

terlupa plak saye nak update cete last week..ni sume gara2 malas n takde mood nak update blog..last thursday saye blk umah di rawang..saje2 blk bile memikirkn bleh mati kebosanan if stay kat melaka ni until 17th..blk di rumah and my mak yang n pak lang from kampung ada kat umah..ade la hal pe ntah yg nak disettlekn smbl2 dtg menjenguk anak2 sedara diorg ni..then, the next friday my mom cuti sbb sabtu is wesak day..saye sgt la suke sbb mak ade kat umah..hehe..x la saye keseorangan melayan tetamu yg ada..

friday evening, mak yang n pak lang blk kg - abah anta ok! then, my mom, diba n I also keluar nak amik my sis lg sorg - wawa blk keje..singgah kejap di kl nak beli brooch utk member2 sekelas..yg mane sempat jumpe je saye bagi..hajat dihati nak beli brooch je, tp tau jela kan bile org pmpn yg g shopping..kami beli skali a few bag..my mom took 1, my sis - diba took 1 and another 1 for my brother..ar, wawa took wallet for herself..saye x beli ape2 pun sbb harga handbag yg saye berkenan tu x tercapai dek poket saye skrg..haha..tunggu nanti2 la beli..

dah abis shopping, kami terus ke umah pakteh kat rawang perdana - nak amik tok (my mom's mother) blk umah..x sure plak ari pe tok dtg kl ni..naik flight lg you..and spt biase akan rotate ke umah anak2nye yg ade kat kl ni..4 org sumenye - mak saye di rawang, pak teh di rawang perdana, pakngah di selayang and paksu di setapak..

bile tok ade kat umah, kami pun takde la pegi kuar berjalan2..so bored..huhu..ari sabtu, xbuat ape sgt pun..tp saye sgt teruja nak buat kuih tepung pelita..siap amik recipe lg tu kat internet..hehe..so, after AF saye pun terus ke dapur buat kuih..x dpt byk pun..1 adunan dlm 17 bekas je..tp agak tawar la plak kuih tu sbb xcukup gula..ingatkn ckp gula tu..setengah sudu besa ok saye letak dlm bekas tu..takpe la, 1st try kn..next time if nak buat dah tau la nak budget gula byk mane..

the next sunday is mother's day..kitorg sume telah memaksa along masak utk lunch..hehe..gara2 sume malas nak masak plus xtau nak masak ape..so, kami pun gi la ke umah along..dekat je pun..along masak tomyam seafood, siakap steam n sayur pe ntah..lupe plak..sgt heaven..hehe..disebabkn ari tu mother's day, kami adik-bradik pun belikn mak present..along beli bedak mac (mahal oo), awa belikan baju(mahal jugak) n saye beli brooch je ( x berapa mahal) disebabkn kemelesetan ekonomi yg melanda diri saye..huhu..

the next monday saye blk ke melaka semula n bermulalah episod kebosanan dlm idup saye :(

haiyaa..

pada saat dan ketika ini..chewah..saye sgt bosan skrg smp xtau nak buat ape dah..nak tgk tv cam takde cete best, surf internet dah xtau nak bukak ape, main game dah berpinar bijik mata cari hidden things..haiyaa..hidup susah, mati pun susah..tibe2 teringat kat apek cete madu 3 plak..

dah abis blaja ni xtau plak nak buat ape..kdg pk blaja tu lg best..tp bila tgh blaja, nak cepat abis plak..manusia mmg x penah puas kan..yela, waktu blaja byk gile assignment smp kdg2 tu malas dah nak buat..tp bile dah abis blaja, sibuk plak nak kena cari keje..pening2..yup..i do get some interview but all of it in management field..not really what i want n hope..but my mum said, juz try it..grab whatever the coming oppurtunity..juz take it and make it as your experience..maybe takde rezeki lg dlm engineering field..so, i have to try and prepare myself for the coming interview..hoping there is another better offer for me :)

ari ni one of my housemate dah blk kg..tinggal lg 3 org kat umah ni..saye akan blk dis coming sunday, sorg blk next week n lg sorg maybe stay at here..x sabanye nak tggu mak and my 2 sisters dtg..hehe..bleh pegi jalan2..sudah lame saye x berjalan2 di bumi melaka ni..ahaks..planning mak dtg dis saturday, stay one night here and back to rawang on sunday..brg x packing pun lg..bsok jela pack sume brg..bkn byk sgt pun..rase ade 2 beg baju, 1 kotak buku, tilam, dapur gas n beg kasut..oh, ade tikar 1 and a few my moms punye tupperware..yup, that's all my thing..sgt sikit kn..hehe..memudahkn keje saye nak mengemas bsok :p

Tuesday, May 5, 2009

CINTA hati saya..

mak and abah..

along and her family..

diba, mudzaffar and wawa

my sweetheart :)

shooting time!

entry kali ini memaparkan photo2 yg diambil slps last exam ari ahad lepas..kebetulan ade beberapa group dlm class saye yg tgh amik pic jugak kat bangunan canselori tersebut..oleh itu, ade beberapa keping pic yg dpt diambil bersama dgn rakan2 sekelas..pic2 yg lain adalah bersama dgn rakan2 1 umah saye..enjoy the pics :)





Monday, May 4, 2009

merdeka!!

yeah!! hari ni termaktub la dlm sejarah kamus idup saye yg saye dah merdeka dari blaja..hehe..buat masa ini la kan..akan dtg xtau lg if tibe2 t'bukak hati nak smbg master plak..

yesterday i took my last exam paper, which is entrepreneur and new business..how was that? haha..i'm doing great in certain question..hehe..some of the topic x sempat nak cover..so saye pk logik je dlm menjawab sln tersebut..

and the best thing is i'm done my psm presentation dis evening..owh..that's was great! bcoz lec x tanye byk sln kat saye..haha..they did asked me, but i managed to answered all the question..even the question from mr. kothwal..fyi, mr kothwal is our lec that came from india..so paham2 jela kalo india mari..puas la teman nak pahamkn apa la yg mr kothwal tu nak tanye..hehe..nasib baik paham..die tanye pun simple question je..nasib la kan..yg plg pelik, panel yg plg digeruni iaitu en norazzmi mcm takde idea nak tanye sln kat saye..tp die tanye la jugak, sekadar buat syarat je kot..n yg byk tanye was my 2nd panel..act tadi mcm confused jugak, en suhaimi ni tgh tanye sln or tgh bagi suggestion..hee..ape2 pun dis presentation is better than the last presentation which is in seminar 1..yg penting, saye dah abis present..haha..

then, yesterday after exam we all ade amik pic kat bangunan canselori..act sbnrnye kami temankn catt yg amik pic bersame2 bdk clas die..smbl tu tumpang la 2 kaki..and kebetulan ade jugak our class member yg amik pic kat situ..so it became the last memory for 4 bmct since we might be never meet each other until our convo in dis coming october..the next entry i will put the pics that i was taken before..nak continue tgk kami the movie..hehe..

Thursday, April 30, 2009

psm report lagi!

petang tadi pegi ke cubic utk amik psm report kat bilik en.suhaimi..en suhaimi was my 2nd panel for psm..amik report then discuss sikit ape yg nak kena letak wkt presentation nanti,,waktu discuss tu, en suhaimi, 'owh, dlm bentuk table pun awak buat jugak yerk?'..saye pun ckp jela iye..sekali byk plak encik tu tanye..dlm hati berkata, encik ni dah bace belum report ni? byk sgt tanye..report ni suci je plak tu..camne die bagi markah? huhu..ape2 jela encik..janji saye lulus cemerlang, gemilang n terbilang..hee..ape2 pun ari isnin ni jumpe blk encik suhaimi ni waktu seminar nanti..oh,tidak!

Wednesday, April 29, 2009

test cad

smlm selesai la lg 1 test, subject cad or computer aided design..smp dewan exam agak lmbt..org dah msk dewan pun..so terpakse la saye dok plg depan sekali..hehe..dpt je paper, huh..sebijik mcm sln last year, malangnye saye x buat la plak sln past year tu..huhu..terase mcm rugi la plak sbb smlm bya dah tunjuk past year question tu..mmg x budget la sln mcm past year sbb x logik la kan keluar sln sebijik mcm past year..huhu..encik razali sgt malas nak buat sln smp die amik sln past year je..

saye pun jawab jela paper exam tu..nasib byk sln dah study walaupun bentuk die x same..yg penting basic kena paham..hehe..tgh jawab tu, encik razali tegur..bleh buat x? saye senyum je.. then die ckp, klu buat assignment mesti dpt buat kan..then die gelak..saye pun senyum jela..


jawab sln pasal 4 bar mechanism, mcm pelik la plak nape jawapan die x same..utk pengetahuan, bnd ni kena buat dlm 2 pengiraan yg berlainan yerk..smlm buat mcm same je jwpn die, yg ni x same plak..pelik2..saye salah kire or bnd ni jawapan mmg x same..huhu..dah 2 kali double check calculation..dah la pnjg giler..tp still dpt the same answer jugak..akhirnye dah mls nak tgk sln tu dah..saye proceed with next question..sedar2 dah pkol 4.30 n baru sedar jugak yg exam tamat pkol 4.45..huhu..sln 1 x abis jawab lg..saye pun siapkn la cepat2..

bile dah lec dah kutip kertas jwpn baru teringat saye x tick plak sln mane yg saye jawab td..terpakse la mintak blik booklet kat lec..encik, saye terlupe la nak tanda sln mane yg saye jawab td..encik tu pun carikn la booklet saye n pesan suro tanda cpt2..

alhamdulillah..saye berpuas hati jawab exam kali ni walaupun ade certain question tu x sure jawapan die..so, tinggal lg 1 paper pada hari ahad n the next monday saye ade seminar for psm2 presentation..wawawa..xmau!!

Monday, April 27, 2009

ditahan pakcik polis!!

pagi ni saye n kak uya nak g ke cubic utk amik kitorg punye psm report..but before that kitorg g isi minyak moto kak uya dulu kat ayer keroh height..otw isi minyak tu kak uya yg bwak moto..buat pengetahuan sume, kak uya ade lesen L je skrg..haha..tp org lesen L plak yg bwak, org lesen P dok blkg..tp kak uya lalu jalan dlm tau, sure x jumpe pakcik polis punye..hehe..

dah isi minyak tu, kak uya suro saye plak yg bwak sbb nak ikut jln besa..saye pun ok kan aje..yg lawaknye blum pun bwak lg kaki dah kena ekzos moto..huhu..moto kak uya ni rendah skit, pastu susah nak start..tu yg bleh kena ekzos..sudahnye kak uya yg startkn moto tu..

otw nak ke cubic, saye ingatkn nak singgah kedai jap beli brg..tp pk blik, klu singgah kedai mesti lpas ni saye akan suro kak uya yg bwak moto tu blk..takut plak sbb sblm simpang msk cubic tu selalu ade road block..jadi saye pun terus la ke cubic tanpa singgah kedai dulu..

tibe-tibe..jeng jeng jeng..mcm ku kenal je kon2 yg berwarna oren itu..haha..polis buat road block..syukur sgt2 sbb saye yg bwak moto..if x, free2 je kena saman..pakcik polis tu pun byk plak interviewnye..nasib baik dorg sume ok..yela, kitorg takde buat salah pe pun kn..cuma wkt nak start moto blk, spt biase la kak uya yg kena startkn..sekali pakcik polis tu ckp, nampak sgt moto pinjam..haha..tau takpe..teme kasih yerk pakcik polis atas keramahan anda sume..tapi x dpt dinafikan, menggeletar kaki saye..haha..1st time kena tahan la katakn semenjak dpt lesen ni..

yg pastinye, kami x sudah2 ucapkn syukur sbb kebetulan saye yg bwak moto tu..if x, mesti mslh lain plak yg timbul..kpd sume, jgn tiru aksi ini eh..better yg ade lesen P tu bawak la moto, bia yg L tu dok kat blkg..saye bkn ape, moto kak uya ni rendah sgt..so x dpt nak budget side mirror die..plus susah nak start plak tu..tu yg buat saye malas nak bwak..hehe..

Thursday, April 23, 2009

etika

alhamdulillah..ari ni selesailah exam saye yg ke3 iaitu paper engineering ethics..rasenye blh jawab td walaupun ade part yg saye x sure sbb x bace pun..huhu..walau pe pun, lega la jugak bila dah abis 3 paper..tinggal lg 2 je lg, paper design n business..chayo!chayo!
dis week byk benda yg ntahpe2 berlaku..xtau camne bleh berlaku n logik ke benda ni berlaku..tanpa membuang masa saye akan cetekn pe benda nye tu n anda nilaikn la sendiri yerk..

peristiwa 1
ari isnin lepas, saye kirim makanan kat sorg housemate saye ni sbb die kuar..kite namekn housemate saye ni sbg A jela ek..bile A ni blk saye pun masak la nasi..then, nasi dah masak n A pun bawak la 2 bijik pinggan utk die n saye..kitorg pun mkn la nasi berlaukkan ikan grg ng kuah tomyam je..lepas mkn, saye perasan sorg lg housemate saye, B mcm x puas ati je..saye pk takkan la die x puas ati sbb saye x ajak die mkn sekali kot? saye pun buat x tau jela sbb bkn saye mkn sorg je..

peristiwa 2
hari yg same..petang isnin tu saye msg sorg kwn, C tanye pasal tips utk exam ethics..C ckp mlm ni baru lec nak bagi..saye tanye blk, de clas ke mlm ni..C ckp ade, pkol 8.30..C pelik saye xtau clas tu sbb die dah bgtau kat B.. saye ckp jela B x bgtau pe2 pun..pkol brape bgtau die?
dlm ati saye bersangka baik jela, myb dia baru tau jugak n myb die akan bgtau saye jap lg..tp bile C ckp die bgtau pkol 3, ati saye dah rase x best..saye tanye A tau x de clas? A pun ckp die xtau.. n smp si B ni nak kuar dkt pkol 7 die x mentioned langsung pasal clas..pe motif die ek? lupe nak bgtau or nak bolot tips sorg? malas nak pk, saye g jela clas ng A..b4 masuk clas nmpk si B ni dtg clas sorg2, n x join pun kitorg,,saye buat bodo jela..

end of story..persoalannye di sini si B ni x ckp2 ng saye smp ari ni..saye ckp ng die pun die wat bodo je..saye pun wat bodo la blk kn..die bknnye puteri raja yg perlu saye layan baik2..saye tanye kat A, takkan die mara kite x ajak die mkn nasi same2? A ckp takkan la sbb remeh tu..tp 2 peristiwa di atas tu jela yg berlaku n membuatkn kami x bercakap..opps..die yg xnak ckp ng saye ok..

saye pk punye pk..die mara saye x ajak die mkn ke? tp pk balik, die byk kali je x ajak saye mkn same2..saye xdela buat mcm pe yg die wat tu..mcm budak2..de takde pun saye g jela masak sorg2 kat dapur tu..
pk lg, die mara sbb saye x g clas ng die? tp sape suro die x bgtau pasal clas tu.. n takkan la saye nak tggu die je..kang die ckp asik nak harap die je yg bgtau..so nasibla kan klu awak g clas sorg2..

then, yg plg saye x puas ati die bleh plak perli2 saye..die ckp takpe la org buat kat kite..eh helo..sape buat sape sbnrnye ni..die buat kat org lain bleh plak..bile kena btg idung sendiri tau plak terase..n yg plg saye x puas ati..b4 test td, A tanye la pe cth critical n uncritical loyalty..si B ni bleh plak ckp, 'uncritical loyalty tu bile kwn yg kite x sayang buat salah, kite x payah tego kesalahan die pun takpe' n 'critical loyalty plak, bile kwn kite buat salah kite tego die sbb kite syg sgt kat die'..eey..ni main kasar nmpk..kate2 tersirat yg mcm la saye xtau die tujukan kat sape..ckp sikit punye kuat mcm la si A ade 2 km drpd die..by the way, sape buat sape sbnrnye ni?

and bile saye pk blk pe yg die ckp tu sbnrnye tepat utk diri die sendiri..bile berbincang dgn A, A ckp, ' saye kesian dgn si B tu..nape la die suke sgt ckp besa..' reaksi saye yg pertama ialah ketawa terbahak2 bile A ckp camtu kat B.. saye ingatkn A x perasan..pada saye, B ni bkn saje selalu ckp besa..tp die juga selalu rase diri die je yg betul n kdg2 ckp x serupa bikin pun de..kdg2 saye fedup..ade jugak manusia yg camni..sbb tu saye rase ayat yg die ckp tu mmg sesuai utk diri die sendiri..'kite x perlu tego klu kwn yg kite x syg buat salah'..yes..saye mmg x sayang kat awak pun that's why saye buat bodo je..n klu mengikut definisi awak tu la, kwn awak yg lain pun x sayang awak sbb dorg x tego kesalahan awak..so, u're so poor bcoz u cannot realized how poor u're..awak ni spt takut pada bayang2 sendiri..myb sbb baru merase idup senang, so sume benda nak ckp besa je..padahal org yg dah mmg kaya maintain je..or myb sbb awak rase awak dah hampir dpt capai cita2 awak, 2 yg awak selalu ckp besa n pk diri sendiri betul je..

ingat 1 perkara je, roda x selalu berada di atas..bile diputar ia jugak bleh berada di bwh..n suke saye nak ingatkn awak myb x bertemu lg buku dgn ruas..takpe la, ni mase awak buat aniaya kat org..satu hari nanti myb awak plak yg kena..bkn saye doakan, tp kite kena jugak percaya pada hukum karma..pe yg awak buat, 1 hari nanti dpt balasan jugak..x di sini, di akhirat nanti..

n pe yg jadi ni saye jadikan kekuatan n cabaran utk diri saye..ape yg penting, saye di pihak yg benar..n yg plg penting lg, bnd ni bkn la kali pertama terjadi pd diri saye..4 taun kenal. setiap taun la saye kena benda ni..n yg plg penting lg, bkn saye je yg kena..so, bile org tanye dorg pun bleh paham sendiri pe yg jadi sbb dorg pun penah jadi mangsa jugak..

b4 mengakhiri celoteh dan curahan hati saye ni, suke la saye nak ingatkn yerk..sape2 yg mengenali B ni, AWAS..diminta sume berjage2 sbb B ialah seorang PEMANGSA yg suke mencari mangsa di kalangan manusia jugak..hahha..i'm sori but dis is very suit with you..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...